Tesla start verkoop peperduur 'GigaBier' (€89)

Tesla viert de opening van de Gigafactory in Berlijn met een toepasselijk drankje. Vanwege de dikke prijs zal het echter best moeilijk zijn om te genieten van het GigaBier.

Tesla start verkoop peperduur 'GigaBier' (€89)

Tesla mede-oprichter en CEO Elon Musk is niet vies van een ludieke gimmick. De beste man stouwt zijn EV's immers vol met referenties aan films en TV-series en lanceerde zelfs zijn oude Roadster de ruimte in.

Bij de viering van de opening van de nieuwe Gigafactory in Berlijn kon hij het dan ook niet laten om iets aparts te doen. Elon hield het echter vrij traditioneel. Een feestje in Duitsland vier je immers met lekker bier. Of in het geval van Tesla, met GigaBier.

GigaBier

Tesla's eigen bier werd al onthuld bij de officiële opening van de Gigafactory in oktober 2021. Anderhalf jaar later is het goedje ook daadwerkelijk beschikbaar. Volgens de website is Gigabier bedoeld als eerbetoon aan de 500-jaar lange traditie van bierbrouwen volgens het beroemde Duitse Reinheitsgebot. Tesla heeft er echter een twist aan gegeven met speciaal ontwikkelde 'Cyberhops' en 'tonen van citrusvruchten, bergamot en zoete vruchten.'

Gigaduur

GigaBier is alleen beschikbaar in pakketten van drie. Elke fles krijgt zijn eigen hoekige zwarte huls met glow in the dark-logo mee. De vorm van de huls zou moeten doen denken aan die van de Cybertruck.

Uiteraard is het Teslabier niet bepaald goedkoop. Je moet namelijk een dikke 89 euro neertellen voor een pakket. Dat is dus bijna 30 euro per fles. Geniet, maar met flinke mate. Elke slok is immers een aanslag op je rekening. Er zijn vooralsnog bovendien geen plannen om met een tweede serie te komen.