Verstappen schuift claims Hamilton opzij: 'Als je naar de statistieken kijkt, klopt het niet'

Max heeft de uitspraken van Sir Lewis over de snelheid van de Red Bull naar het rijk der fabelen verwezen. Met het oog op de statistieken uit het verleden kan niemand immers zeggen dat RB19 de meest dominante auto ooit is.

Verstappen schuift claims Hamilton opzij: 'Als je naar de statistieken kijkt, klopt het niet'

Al na twee races wist Sir Lewis het absoluut zeker: de Red Bull van dit jaar is in zijn ogen de snelste F1-wagen aller tijden. De manier waarop Max Verstappen langs zijn Mercedes raasde in Saoedi Arabië maakte zoveel indruk dat Hamilton zijn complete carrière bij Mercedes in één oogopslag vergat. De Britse media gaf hem uiteraard meteen gelijk. De snelheid van de Red Bull werd zelfs als 'zorgelijk' bestempeld.

De statistieken

Tegenover RacingNews365 reageerde Max Verstappen op de gedurfde uitspraken van zijn voormalig rivaal. Net als Fernando Alonso wees de Nederlander meteen naar het razende succes van Mercedes aan het begin van het turbo-hybride tijdperk.

In 2014 werd de power unit immers drastisch teruggedraaid om FIA-ingrijpen te voorkomen, en toch waren de Silberpfeilen dikwijls een volle seconde per ronde sneller dan de rest. Met het oog op die statistieken kan de RB19 dus onmogelijk de meest dominante auto zijn, zelfs in relatieve termen:

"Ik denk dat als je naar de statistieken kijkt, dat die uitspraken dan niet kloppen. Maar we hebben ook wel een hele goede auto! Daar is natuurlijk niks mis mee. Toch zijn we niet zo dominant als Mercedes sommige jaren heeft laten zien."

Kop op

Verstappen verklaarde verder niet zo bezig te zijn met de geluiden die vanuit het kamp van Mercedes komen. Wel heeft hij nog wat advies voor de geplaagde voormalig kampioenen: kop op en schouders eronder:

"Wat wij ook in die acht jaar hebben gedaan dat Mercedes zo dominant is... We hebben ook geprobeerd het gat te dichten, dat is het enige wat je kan doen!"

Formule 1
  • Red Bull Content Pool