Alonso haalt uit naar Hamilton: 'Hij wordt oud!'

Fernando heeft in typische stijl gereageerd op Lewis Hamilton's klaagzang over de dominantie van Red Bull. Volgens de Spanjaard is Sir Lewis nogal kort van geheugen, toont hij zwakte en is hij toch echt te oud aan het worden...

Alonso haalt uit naar Hamilton: 'Hij wordt oud!'

Na de Grand Prix van Saoedi Arabië deed Lewis Hamilton een opvallende en controversiële uitspraak. Tijdens de race werd hij op vernederende wijze voorbijgestoken door de vanaf P15 gestarte Max Verstappen, iets wat Hamilton vrijwel meteen toeschreef aan de snelheid van de Red Bull.

De Brit stelde zelfs dat de RB19 - relatief gezien - de snelste auto was die hij ooit gezien had. Met het oog op het verleden van Lewis bij Mercedes was dat een gedurfde stelling. Hamilton kreeg echter bijval van pitreporter Ted Kravitz en commentator David Croft. Die laatste noemde de snelheid van Red Bull zelfs zorgelijk.

Kort geheugen

In Melbourne besloot het Franse L'Equipe aartsrivaal Fernando Alonso te bevragen over de uitspraken van vriend Hamilton. De Spanjaard reageerde in typische stijl door te stellen dat hij het resoluut oneens was met zijn voormalige McLaren teamgenoot.

Volgens Alonso is het geheugen van Lewis bijzonder kort, waarschijnlijk omdat hij ouder aan het worden is. In 2014 en 2015 was het gat tussen Mercedes en de rest immers veel groter:

"Ik ben het er totaal niet mee eens. Vorige week eindigde ik 20 seconden achter Checo en Max. Hij en Rosberg lagen een minuut voor in 2014 en 2015. Hij heeft een kort geheugen, hij wordt oud!"

Het was de auto

Alonso hield het niet bij een reactie op de stelling van Hamilton. De tweevoudig wereldkampioen greep meteen de kans om de Brit nog verder onderuit te halen. Nu Sir Lewis het met een 'normale auto' moet doen blijkt volgens Fernando maar weer dat ook de GOAT met alle records zijn zwaktes heeft. Hamilton heeft de meeste pole positions op zijn naam staan, maar wordt in de kwalificatie afgetroefd door jongeling George Russell.

Alonso wees er nog even fijntjes op dat de rol van de auto niet uit te vlakken is bij het beoordelen van Hamilton's succes:

"Met een normale auto kun je zien dat hij zwaktes heeft. Voorheen reed hij alleen of soms met zijn teamgenoot. Maar kijk, hij is de recordhouder voor pole positions en George Russell heeft hem 2-0 verslagen in de kwalificatie dit seizoen. Het toont gewoon aan hoe groot de rol van de auto is."

Formule 1
  • Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team, Red Bull Content Pool