Omaatje wint dikke Porsche, maar blijft bij haar Corsa

Een Schotse grootmoeder viel dik in de prijzen bij een online loterij. Mevrouw McGuigan is echter niet van plan om van haar trouwe Vauxhall Corsa af te stappen.

Omaatje wint dikke Porsche, maar blijft bij haar Corsa

Joanne McGuigan uit het Schotse Glenrothes kreeg recent een onverwachte maar aangename verrassing. De 49-jarige moeder van zes en grootmoeder van vier had zich namelijk ingeschreven voor de Omaze Million Pound House Draw, een online veiling die als hoofdprijs een huis aan het water in het Britse Cornwall had.

De loterij stond in het teken van de Marie Curie-stichting, een organisatie die zich richt op het comfortabel maken van de laatste dagen van mensen met een terminale ziekte. Mevrouw McGuigan wist de villa niet te winnen, maar pakte wel een van de 'mindere' prijzen: een splinternieuwe Porsche 911 Carrera 4.

Door met de Corsa

De felrode, 385 pk sterke, vierwielaangedreven sportwagen maakt een diepe indruk op Joanne en haar man Iain, maar mag toch niet blijven. De gepensioneerde zuster is namelijk prima tevreden met haar trouwe Vauxhall Corse VXR, de Britse versie van de Opel Corsa OPC. De 210 pk van dat bommetje is meer dan genoeg voor haaaaaar.

Heel verstandig

Joanne kon de snelheid van de Porsche zeker waarderen, maar het bedrag dat de 911 op zal leveren op de tweedehands markt weegt toch een stuk zwaarder. In het Verenigd Koninkrijk kost een Carrera 4 nieuw zo'n 103.000 pond (116.782 euro).

Volgens Joanne komt zo'n bedrag goed van pas om de hypotheek af te betalen en haar kinderen en kleinkinderen te trakteren. Een zeer verstandige keuze. Misschien wel té verstandig.