Indiase belastingontduikers raken supercars kwijt

Elf slimmeriken in de Indiase stad Hyderabad liepen afgelopen dinsdag tijdens een supercar rally tegen de lamp. Na maanden onderzoek greep de lokale politie de kans om de belastingontduikers in een grote groep staande te houden.

Indiase belastingontduikers raken supercars kwijt

Als je heel veel geld hebt wordt het leven een stuk makkelijker. Maar doordat je minder zorgen hoeft te maken ga je vanzelf andere dingen verzinnen om je nodeloos druk over te maken. Meestal kom je dan uit bij de belastingdienst. Zo min mogelijk belasting betalen wordt al snel een fanatieke hobby voor de superrijken. Zo ook in India. In de deelstaat Telangana was de politie al een tijdje een groep supercar eigenaren op het spoor die ervan verdacht werden hun belasting niet op de juiste manier te betalen.

De elf bestuurders tussen de 25 en 35 jaar werden al enige tijd met beveiligingscamera's in de gaten gehouden. Uiteindelijk wist de politie te bewijzen dat de eigenaren van de exclusieve wagens in Telangana woonden, maar hun auto's in andere, goedkopere staten geregistreerd hadden. Tijdens een grootschalige supercar rally ter ere van de onafhankelijkheid van India sloegen de autoriteiten toe.

Connecties

Ondanks de connecties met bekende politici en machtige industriëlen werden de overtreders niet anders behandeld. Allemaal raakten ze hun vierwielige trots kwijt. Onder de slachtoffers vinden we verschillende smaakjes Lamborghini Huracan, een Porsche 992, Maserati Granturismo, Rolls-Royce Ghost, Mercedes-AMG GT S en GT R, Ferrari 488 en twee keer een 458.

Leidende agent Papa Rao legde de situatie voor aan Times of India: "We hebben zaken lopen tegen elf voertuigen die de belastingen van Telangana niet betaald hebben. De bestuurders wonen en werken in Hyderabad. Hier hebben we voldoende bewijs van. Deze auto's zijn ingeschreven in andere staten. We vragen de ouders van deze jongeren ook om ervoor te zorgen dat ze niet te hard rijden."

Voor sommigen in het konvooi kwam Rao's waarschuwing echter te laat: zij werden ook voor meerdere verkeersovertredingen op de bon geslingerd. Hoe lang de supercars in het bezit van de politie zullen blijven is niet bekend. Wel is duidelijk dat er eerst een fiks bedrag afgetikt mag worden.

Algemeen
  • Lamborghini
  • LS Entertainment