Lewis Hamilton blijft 'tot het einde der dagen' bij Mercedes

Sir Lewis en Mercedes zijn volgens de Brit onafscheidelijk. De zevenvoudig wereldkampioen wil zijn hele leven verbonden blijven aan het merk.

Lewis Hamilton blijft 'tot het einde der dagen' bij Mercedes

De wilde geruchten over de toekomst van Lewis Hamilton's carrière kunnen definitief de prullenbak in. De verhalen over transfers naar Ferrari of zelfs Red Bull zullen volgens Lewis nooit ook maar in de buurt komen van de werkelijkheid. Na het behalen van zes van zijn zeven wereldtitels met de formatie uit Brackley zweert Hamilton namelijk eeuwige trouw aan Mercedes.

Het Moss-model

Lewis is van plan zelfs na zijn pensioen de banden met Mercedes zeer nauw aan te trekken. Hij neemt daarbij een voorbeeld aan een andere Sir uit de geschiedenis van de Formule 1, de drie jaar geleden op 90-jarige leeftijd overleden Sir Stirling Moss.

De F1-legende trad in 1955 in dienst bij de motorsportafdeling van Mercedes en won er de Grand Prix van Duitsland en de fameuze Mille Miglia langeafstandsrace. Door het drama op Le Mans zette Mercedes een punt achter de raceactiviteiten, maar Moss bleef het merk tot het einde van zijn leven trouw als ambassadeur. Sir Lewis wil dezelfde weg gaan bewandelen:

"Ik voel me er geweldig bij. Ik blijf me zeer thuis voelen. Ze zijn familie. Ik mezelf bij Mercedes blijven tot mijn laatste dagen, om eerlijk te zijn. Als je naar de legendes kijkt, Sir Stirling Moss bleef bij Mercedes tot het einde der dagen."

"Dus dat is een droom voor mij om dat op een dag te hebben. Nou, ik heb dat al, dus ik bedoel gewoon doorgaan daarmee en blijven doorbouwen met het merk. "

Sir Stirling in zijn Mercedes W196R, Goodwood 2009.

Blijven doorzetten

Hamilton's pensioen is naar eigen zeggen echter nog ver weg. Aan het einde van dit seizoen loopt zijn contract bij Mercedes officieel af, maar de Brit ziet zichzelf nog lang niet stoppen. Zo lang hij het gevoel heeft dat hij zijn steentje bij kan dragen aan het team zal hij gewoon blijven doorzetten:

"Ik heb wat geweldige bondgenoten binnen het team. Ik heb geweldige relaties daar, Ik denk, voor mij persoonlijk, zo lang als ik het team kan blijven helpen, zo lang ik het team vooruit kan blijven drijven en echt bij kan dragen, dan is dat waarom ik wil blijven."

"Als er ooit een punt komt waarop ik het gevoel heb dat ik daartoe niet in staat ben, dan is het tijd voor een jongeling om erin te komen en mijn stoeltje over te nemen. Maar ik ben nog best jong, in redelijk goede vorm."

Formule 1
  • NL Beeld / ProShots