Gevecht rallyhooligans wordt net op tijd opgebroken (video)

Tijdens de Rally van Kroatië zorgde een groep vechtende fans voor wel heel bijzondere pacenotes. Gelukkig werd de groep hooligans net op tijd verwijderd van de stage.

Gevecht rallyhooligans wordt net op tijd gesust (video)

De rallysport zit vol met onverwachte gevaren. In tegenstelling tot een simpel circuit kunnen de relatief open stages immers bij elke run anders zijn. Omgevallen bomen, losgereden stenen, wilde dieren, loslopend vee en hitsige fans kunnen voor onaangename verrassingen zorgen. Bij de WRC rally van Kroatië was er kortstondig een ander, veel vreemder obstakel: een groepje vechtende fans.

Paar seconden

Een drietal rallyfanaten in vermoedelijke niet al te nuchtere toestand besloot namelijk om onbekende redenen een straatgevecht te houden midden op een stage. Een drietal stewards probeerde de ruzie te sussen, maar kon niet voorkomen dat de heren elkaar midden op de weg alsnog te lijf gingen.

Als klap op de vuurpijl was de gekozen plek precies na een blinde bocht en een yump, waardoor de aanstormende coureurs geen schijn van kans zouden hebben om de vechtersbazen te ontwijken. Met slechts drie minuten tussen de toppers uit de Rally1-klasse was de tijd dus al snel aan het dringen.

Gelukkig werden de oproerkraaiers een paar seconden voor de aankomst van de volgende rallybolide van de weg verwijderd. De aanstormende Toyota van achtvoudig WRC-kampioen Sebastien Ogier kon de sectie zonder te liften door komen.

Boete en verbanning

De aanstichters van het incident werden naderhand aangehouden door de lokale politie van Karlovac. De mannen van 32, 28 en 23 werden baldadigheid, verstoring van de openbare orde, belediging en aanvallen van een official, en ongeoorloofde toegang tot de de stage ten laste gelegd. Met een boete van 760 plus twintig administratiekosten en een rallyverbod van een jaar werd de zaak afgedaan.

Autosport
  • Screenshot via Twitter