Kettingbotsing Amerikaanse snelweg levert nare post-apocalyptische beelden op

Een kettingbotsing in Illinois waarbij meer dan 100 auto's betrokken waren heeft een snelweg omgetoverd tot de een visie van het einde van de wereld. De gemiddelde zombiefilm of Mad Max-deel is er niets bij.

Kettingbotsing Amerikaanse snelweg levert post-apocalyptische beelden op

Bizarre taferelen in de Amerikaanse staat Illinois. Een plotselinge stofstorm ontnam bestuurders op de I-55 snelweg het zicht, waarna er een enorme kettingbotsing ontstond. Meer dan honderd personenwagens en vrachtwagens raakten betrokken bij de ravage.

De weg raakte door het ongeval in beide richtingen volledig geblokkeerd. In de nasleep van de gigantische crash verschenen meerdere video's op social media. De naargeestige beelden laten een verwoest, haast post-apocalyptisch landschap zien.

Stofstormen

Volgens de lokale autoriteiten werd de stofstorm veroorzaakt door harde wind en de vers geploegde velden van lokale boeren. De storm zorgde er in zeer korte tijd voor dat het zicht daalde tot vrijwel nul. In plaats van meteen te stoppen reden veel bestuurders door de stofwolk, waarna de chaos losbrak.

Doden en gewonden

Als gevolg van de kettingbotsing moesten tenminste dertig mensen afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Daarnaast zijn er helaas meerdere doden te betreuren. Een precies aantal heeft de lokale overheid echter nog niet vrijgegeven.

Wel adviseert het Illinois Department of Transportation automobilisten om meteen in de berm te stoppen als ze een stofstorm op zien waaien. Tegen de tijd dat het zicht ontnomen wordt kan het immers al te laat zijn.