Ferrari-rijder veroorzaakt ravage in Melbourne (video)

De bestuurder van een Ferrari 360 Challenge Stradale maakte er in het Australische Melbourne een absolute puinhoop van.

Ferrari-rijder veroorzaakt ravage in Melbourne (video)

Oudere, analoge supercars blijven ten alle tijden een risico. Zonder alle elektronische vangnetten ben je immers aangewezen op je eigen rijkunsten. Een Ferrari-verzamelaar in het Australische Melbourne kreeg echter weinig kans om zijn uitgeklede straatracer op te vangen. Tijdens een doodnormale rit binnen de bebouwde kom besloot de Fezza opeens hard rechtsaf te slaan. Het resultaat was een enorme puinhoop.

Enorme ravage

Op het moment dat de 360 uitbrak reed de beste man namelijk langs een rij wachtende auto's. De Ferrari raakte een forse Nissan Navara, die door de impact gelanceerd werd en bovenop een Mazda 3 terechtkwam. Gelukkig raakte er niemand series gewond. De schade aan alle betrokken voertuigen was echter aanzienlijk.

Zes ton

Volgens de lokale nieuwsberichten is de bestuurder een verzamelaar van snelle bolides en motorfietsen. De man had de 360 al tien jaar in bezit, maar de auto wist hem toch ter verrassen. De schade aan de zeldzame wagen is wellicht te repareren, maar door de beperkte onderdelenvoorraad wordt het nog een hele klus.

Volgens de voorzitter van de Ferrari Club of Australia zou de Challenge Stradale Down Under zo'n 600.000 dollar waard zijn. In waardevol geld is dat zo'n 360.000 euro. Het model komt er immers een stuk minder voor dan op het oude continent, waar je voor een ton minder ook al klaar bent. De tijd zal het leren of de onfortuinlijke eigenaar de tijd en moeite zal nemen het raspaardje in oude glorie te herstellen.

Algemeen
  • 7 News Australia