Ouch! Nederlandse Enzo Ferrari volledig in puin in Baarn

De supercar met de omgekeerde naam vond tijdens een proefrit een dikke boom. De schade is op z'n zachts gezegd zeer pijnlijk.

Ouch! Nederlandse Enzo Ferrari volledig in puin in Baarn

Oldschool V12 supercars en guur, nat weer, ze gaan eigenlijk nooit samen. Dat ondervond de bestuurder van deze rode Enzo Ferrari helaas aan den lijve. Het Italiaanse raspaard op werd op de Amsterdamsestraatweg vakkundig tegen een boom geveegd. De weg is niet bepaald een uitgelezen plek om een dergelijke auto aan de tand te voelen. Helaas voor de bestuurder werd dat vanmorgen pijnlijk duidelijk.

Testrit

De groene plaat op de gehavende staart van de Fezza verraadt dat het niet zomaar om een joyride ging. Kennelijk werd de Enzo uitgelaten door de monteur van een nabijgelegen Ferrari-dealer om te kijken of alles in orde was. Of de crash een gevolgd was van een slecht uitgevoerde reparatie of een iets te zware rechtervoet durven we niet te zeggen. De monteur is bij het ongeval helaas wel (licht)gewond geraakt. Hopelijk maakt hij het verder goed.

Miljoenenschade

De nogal onhandig genaamde Enzo Ferrari verscheen in 2002 en werd in een beperkte oplage van 399 exemplaren gemaakt. Niemand minder dan de paus kreeg echter een vierhonderdste bolide, al werd die auto vrij snel weer doorverkocht.

Vanwege zijn zeldzaamheid, gebrek aan elektronische assistenten, de naam van de oprichter en de brute 660 pk zesliter V12 is het model vandaag de dag enorm gewild. In 2020 werd een exemplaar uit 2003 geveild voor $2.782.500, omgerekend zo'n 2.4 miljoen euro. De gehavende machine uit Baarn heeft zo te zien nog een lange weg te gaan om die waarde terug te krijgen.

Cargasm
  • Ferrari