Aangebrande Bugatti Chiron is ultieme motordonor

Vergeet LS-swaps, met deze krokante Bugatti Chiron kun je een heuse quad turbo W16 in je projectwagen leggen.

Aangebrande Bugatti Chiron is ultieme motordonor

Gestrande en zwaar beschadigde supers hebben we wel vaker gezien. Soms vinden we er een bij Domeinen, andere keren komen we uit bij onze favoriete autosloper: het Amerikaanse Copart. De firma is over het hele land te vinden en bemachtigt de vreemdste en meest exotische auto's in allerlei staten van ontbinding. De afdeling in West Palm Beach, Florida heeft echter een wel heel bijzondere sloper in de inventaris gekregen.

Bekende brand

Het gaat hier namelijk om een rood/zwarte Bugatti Chiron, één van de slechts vijfhonderd die de topdivisie van de Volkswagen Group van plan is te bouwen. De exoot heeft echter betere dagen gekend. De neus van de auto heeft namelijk de nodige brandschade opgelopen.

Naar de toedracht van de brand kunnen we wel een gokje wagen: afgelopen juli werd de Chiron van Rapper Emanuel Herrera Batista met brandschade aangetroffen in een parkeergarage in Miami, 115 kilometer van West Palm Beach. Onder zijn rapnaam El Alfa El Jefe zou de beste man de nodige vijanden gemaakt hebben. Zijn Chiron was ook rood/zwart, en de schade lijkt vrijwel identiek.

Werkende W16

De cosmetische schade aan de dikke Bugatti is aanzienlijk, maar volgens Copart draaide de 1.500 pk sterke quad turbo W16 nog rustig stationair rond toen de Chiron arriveerde op hun terrein. Of de wagen nog steeds mobiel is wordt echter niet vermeld. De kans is groot dat de ingewikkelde kabelboom van de hypercar zo beschadigd is dat er geen beweging meer in zit. Ondanks de schade schat Copart de waarde van de korstige Chiron op $345.000 (€299.103). Dat klinkt fors, maar het is een tiende van de originele verkoopprijs.

Optie B

De gvehavende Bugatti is met afstand de meest ambitieuze projectauto ooit. Er zal een hoop tijd, geld en werk nodig zijn om de wagen weer in topstaat te krijgen. Wij zouden liever voor optie B gaan: een nieuw thuis zoeken voor het achtliter monster in de staart van het wrak. Handig harry's met heel erg veel geld, vaardigheden en interesse kunnen de advertentie hier bekijken. Waar zou jij het enorme blok in leggen?

Cargasm
  • Copart