Verkreukelde Porsche 911 GT2 RS is perfecte donorauto

Zin in een leuk projectje? Deze gehavende Porsche is de ideale basis.

Verkreukelde Porsche 911 GT2 RS is perfecte donorauto

Aan een afgeschreven auto is vaak niet veel meer te redden. Zeker niet als je er een opzoekt bij de Amerikaanse sloper Copart. Het bedrijf lijkt zich te specialiseren in het te koop aanbieden van de kleinste restanten van exotische, licht ontvlambare supercars.

Belangrijke delen

Van deze Porsche 911 GT2 RS uit 2018 is echter een stuk meer over dan de gemiddelde auto bij Copart. De hardcore Porker lijkt aan de hand van de foto's een hardcore klapper gemaakt te hebben. De neus en de linkerflank liggen flink in de kreukels. Zo te zien zijn de vooraan gemonteerde radiatoren ook gesneuveld.

Start en loopt

Gelukkig voor de handige sleutelaars is de kont van de 911 zo goed als ongeschonden gebleven. Copart meldt dat de 3,8 liter twin turbo zescilinder boxer gewoon nog start en loopt. De conditie van de 7-traps PDK-bak is niet bekend, maar we gokken dat deze de klap ook overleefd heeft.

Donor

De Porsche heeft slechts 3891 mijl op de teller, omgerekend 6261 kilometer. Het 700 pk sterke blok is dus nog maar net ingereden. Volgens de Amerikaanse overheid is de auto te zwaar beschadigd om te herstellen, maar dat maakt het een ideale donor voor een tof project. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heb jij een idee waar je de boxer in wil leggen? De advertentie bekijk je hier.

Cargasm
  • Copart