Pitstop Boys moedigen Fernando Alonso aan met nieuw nummer

Het dynamische duo achter de hit 'Super Max!' is met een nieuwe kaskraker gekomen. Met 'Vamos Fernando' steken de Boys Fernando Alonso een hart onder de riem bij zijn thuisrace in Barcelona.

Pitstop Boys moedigen Fernando Alonso aan met nieuw nummer

De Pitstop Boys, wie kent ze niet? Het duo (voormalig trio) bestaande uit Rob Toonen en Jeroen Hilgenberg werd in 2021 wereldberoemd met de hit Super Max!, gebaseerd op de melodie van het Duitse feestnummer Johnny Däpp.

Het nummer al snel het lijflied van de Max Verstappen-brigade en de oranjecampings en kreeg al snel gezelschap van kampioensnummer Super Max yo hé, yo hó! en Let's Go Lando, een verkapt bedankje aan Lando Norris voor het populair maken van de originele hit.

Nieuwe inspiratiebron

Nu Verstappen al op een derde titel afstevent en de Max-mania verminderd is, hebben de Pitstop Boys een andere inspiratiebron moeten zoeken. Die vonden ze in de vorm van F1-veteraan en ijzervreter Fernando Alonso.

De 41-jarige Spanjaard zet dit seizoen de sport op zijn kop door met zijn Aston Martin regelmatig het podium te bezetten. Op dit moment zit de Spanjaard zelfs akelig dicht bij Red Bull #2 Sergio Perez.

Vamos Fernando

Om het succes van Fernando te vieren en hem aan te moedigen die felbegeerde 33ste overwinning te pakken zijn de Nederlanders met 'Vamos Fernando' gekomen. De Spaanse invloeden zijn zeer duidelijk aanwezig, gecombineerd met Engelse teksten gezongen met een riant accent.

Of het nummer net zo'n enorme oorwurm zal worden als Super Max! valt nog te bezien. Het is te hopen dat het nummer in ieder geval voor Fernando aangezet wordt tijdens de intervieuws. De reactie van de Spanjaard zal ongetwijfeld goud waard zijn.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots