Hamilton geeft toe: 'Overstap naar 'Red Bull-sidepods' was niet mijn idee'

'Niet mijn idee'

Na alle kritiek op het team, de ontwerprichting van de originele auto en zijn gebrek aan input zou je denken dat Sir Lewis een van de drijvende krachten was achter de succesvolle update. Hij zag de originele zeropod-wagen immers helemaal niet zitten.

Fansite silverarrows.net liet echter het tegenovergestelde optekenen. Volgens Hamilton was de stap om naar 'Red Bull-achtige' sidepods te gaan just niet zijn beslissing:

"We hebben als team een hoop input gehad het afgelopen jaar. Deze constante gesprekken van 'waarom ziet dat er zo uit en zien wij er zo uit, hebben we dat geprobeerd?' We hebben nu de bredere sidepods meer in de richting van Red Bull, en het is niet mijn beslissing geweest om die kant op te gaan."

W14B in Monaco.

De ironie voorbij

Hamilton geeft hiermee eigenlijk toe dat het team opnieuw niet naar hem geluisterd heeft, maar dit keer met een positief resultaat. Lewis ging echter aan die ironie voorbij in zijn reactie. Volgens de Brit is het belangrijker dat het team weet waar het fout ging, zodat er aan de lange weg terug naar de kop begonnen kan worden:

"Het was duidelijk sinds we de auto weer op de grond lieten vallen in de eerste test, dat het de identieke tweelingbroer is van de auto van vorig jaar, behalve wat betreft het stuiteren. We hebben er kennis van genomen waar we zijn en waar we verkeerd gegaan zijn, dus we zijn langzamerhand weer terug naar voren aan het komen. Het is gewoon een lang proces."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Red Bull Content Pool