Hamilton over updates: 'Mercedes is niet meer verloren'

Sir Lewis ziet het weer helemaal zitten na de introductie van de grondig herziene Mercedes W14B. Na twee dramatische ontwerpen heeft zijn team volgens Hamilton eindelijk weer een weg naar boven gevonden.

Hamilton over updates: 'Mercedes is niet meer verloren'

In de aanloop naar de Grand Prix van Monaco zijn alle ogen gericht op het team van Mercedes. De toko van Toto introduceerde in het prinsdom namelijk de B-variant van de W14, compleet met Red Bull-achtige voorwielophanging, een nieuwe vloer en heuse sidepods.

Na twee kostbare pogingen om het concept te laten werken heeft de voormalige kampioensformatie dan eindelijk het zeropod-hoofdstuk afgesloten. Vanwege de budget cap en de radicaal andere basis van de originele auto is de W14B op het oog echter een onsamenhangend geheel. Het originele chassis biedt immers geen plaats aan de veel verder ontwikkelde, netjes geĆÆntegreerde ontwerpen die de andere teams toegepast hebben.

De poolster

De W14B heeft als doel om het team een consistenter, meer handelbaar platform te geven, zodat er langzamerhand gewerkt kan worden aan een volledig nieuwe ontwikkelingsrichting. Mercedes tastte in 2022 en de eerste races van 2023 namelijk volledig in het duister bij het oplossen van de problemen met de zeropod-ontwerpen. Tegenover RaceFans is Sir Lewis Hamilton er stellig van overtuigd dat dat doel al bereikt is, nog voordat de nieuwe auto ook maar een meter gereden heeft:

"Vorig jaar waren we een beetje verloren wat betreft het vinden van een oplossing voor het probleem dat we hadden. Ik heb het gevoel dat het team nu een poolster heeft, ze weten precies waar ze heen moeten gaan en we werken eraan hoe we daar moeten komen."

"De hoeveelheid werk die erin gegaan is is ongelooflijk en ik ben zeer, zeer dankbaar voor het harde werk. Ik ben zo enthousiast om in de auto te stappen en deze veranderingen te voelen en ik heb het gevoel dat het ons hopelijk op het juiste pad zet om vooruitgang te boeken en de jongens voor ons bij te halen."

Monaco wordt niks

Net als collega George Russell en opperhoofd Toto Wolff moet ook de bijzonder positieve Hamilton echter erkennen dat de upgrades in Monaco waarschijnlijk weinig uit zullen halen. Lewis hoopt alleen dat de nieuwe Mercedes iets beter mee zal kunnen komen:

"Met de upgrades zal het moeilijk worden om te zien hoe het werk op een circuit als deze. Maar ik ben hoopvol dat het ons een beetje dichterbij de kop brengt. Ik denk niet dat we voor een overwinning zullen vechten, maar hopelijk wordt het meer een gevecht."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team