Pérez verklaart incident met Verstappen bij start Sprint: 'Ik zag hem niet'

De beide Bulls zorgden voor vuurwerk bij de start van de Sprint in Oostenrijk. Na een betere start duwde Sergio Perez de wagen van Max Verstappen het gras op in de run naar bocht 2. De Mexicaan claimt dat hij zijn collega niet had gezien.

Pérez verklaart incident met Verstappen bij start Sprint: 'Ik zag hem niet'

Het was in de pits van Red Bull even billenknijpen bij de start van de tweede Sprint Shootout van het seizoen. Na een mindere start op een natte baan verloor Max Verstappen de leiding aan teamgenoot Sergio Pérez.

De Mexicaan vergaloppeerde zich echter in bocht 1, waardoor hij een slechte exit had. Verstappen kwam langszij in de run naar bocht 2, maar Checo gooide resoluut de deur dicht.

Met twee wielen in het gras maakte de Nederlander angstige momenten mee. Max betaalde zijn collega terug door hem in bocht 3 en 4 wijd te duwen. Hierdoor verloor Sergio de tweede plek aan de Haas Nico Hülkenberg.

'Not very nice'

Meteen na de finish sprak Verstappen zijn team aan op het incident. De regerend wereldkampioen noemde de move van Pérez 'niet erg aardig' en waarschuwde Red Bull voor de mogelijke gevolgen.

Het had immers een pijnlijke herhaling kunnen worden van de fameuze crash van Lewis Hamilton en Nico Rosberg in Spanje zeven jaar geleden.

Niets gezien

Op het Sprint Shootout 'podium' deed Pérez zijn kant van het verhaal over het incident tussen bocht 1 en 2. De Mexicaan gaf aan de wagen van Max simpelweg niet gezien te hebben in de spray.

Het feit dat hij na zijn slechte exit had kunnen verwachten dat Verstappen aan zou vallen erkende hij echter niet. Checo claimde wel dat hij als goedmakertje Verstappen er opzettelijk langs had gelaten in bocht 3:

"Max was erg boos. Maar ik zag hem daar niet. Ik had gewoon een erg slechte bocht 1 en probeerde [mijn positie] te beschermen."

Toen ik door had dat hij daar was zette ik de deur open en gaf ik de plek terug in bocht 2. Maar het is allemaal prima. We hebben er net over gesproken want het zicht, ook al waren we 1 en 2, het zicht was heel erg slecht."

Vergeven en vergeten

Volgens Verstappen is het incident echter alweer bijna vergeven en vergeten. De Nederlander won de Sprint immers met een enorme overmacht, op meer dan 21 seconden van Pérez. Ondanks zijn zorgen over de boordradio heeft Max het alweer achter zich gelaten:

"Het was een beetje een hachelijk moment bij het uitkomen van bocht 1. Natuurlijk is het heel glad als je op het gras gedwongen wordt. Maar we wisten de auto onder controle te houden en vanaf dat moment deden we gewoon onze race weer."

Formule 1
  • Oracle Red Bull Racing, Formula 1