Legendarische prutser werkt tweede F1-test af bij McLaren

Na twee jaar afwezigheid is hij teruggekeerd. Legendarische prutser 'Lord' Mahaveer Raghunathan wist opnieuw een F1-test los te peuteren. Na een run met Alfa Romeo liet de Indiër zich bij McLaren in een overall hijsen.

Legendarische prutser pakte tweede F1-test bij McLaren

In de autosport verwerf je een legendarische status meestal op één manier: bijzonder talent. Mannen zoals Ayrton Senna, Michael Schumacher, Alain Prost, Mika Häkkinen en Niki Lauda hebben allemaal hun strepen verdiend door gewoon heel erg goed te zijn in wat ze deden.

Een tussencategorie is gereserveerd voor mannen die razendsnel konden zijn, maar toch vaak brokken maakten. Denk bijvoorbeeld aan Pastor Maldonado, Romain Grosjean en Andrea de Cesaris. De man die in dit artikel de hoofdrol speelt is echter zelfs voor die categorie een paar maatjes te groot.

De legende van Lord Mahaveer

De reputatie van 'Lord' Mahaveer Raghunathan is namelijk alle maatstaven ontstegen. De legende van de inmiddels 24-jaar oude Indiër begon in 2019 met zijn verbazende debuut in de Formule 2. Met het Nederlandse MP Motorsport in 24 races een enkele punt voor het kampioenschap en maar liefst 24 strafpunten op zijn licentie.

De beste man negeerde gele vlaggen, reed veel te hard onder de Virtual Safety Car, reed een uitloopronde op volle racesnelheid, brak links en rechts track limits en veroorzaakte meerdere botsingen.

Raghunathan verzamelde in één weekend maar liefst 9 strafpunten, waardoor hij eigenlijk voor een tweede keer uitgesloten had moeten worden voor een wedstrijd. Omdat de race in Abu Dhabi de laatste van het seizoen was mocht hij echter gewoon starten. De FIA veranderde meteen na het incident de regel die vaststelde dat de uitsluiting voor de volgende race moest gelden.

Ondanks alle capriolen werd Lord Mahaveer pas echt een sensatie toen een bepaald filmpje een hit werd. Beelden van zijn verwoede, maar tragisch onbeholpen pogingen om te keren op een uitloopstrook in Baku maakten van hem een echte antiheld.

Plotselinge F1-test

Raghunathan verdween na zijn rampentocht in 2019 van het toneel in de Formule 2, maar dook twee jaar later opeens op in de pitbox van Alfa Romeo. Op de een of andere manier had de Indiër een test bij het Zwitsers-Italiaanse F1-team los weten te peuteren. Lord Mahaveer werd op de Hungaroring vergezeld door Sauber Junior Academy oogappel Théo Pourchaire. Uiteraard was hij in vergelijking met de Fransman dramatisch langzaam.

Lord Mahaveer returns...again

Twee jaar na die verbazende verschijning is Raghunathan opnieuw vanuit het niets teruggekomen in de autosport. Wederom heeft hij bij een nietsvermoedend F1-team de deur open weten te breken. In plaats van Sauber/Alfa Romeo was het slachtoffer dit keer het team van McLaren.

Lord Mahaveer werkt een tweedaagse test af voor het team op het circuit van Portimao. Donderdag legde hij zonder problemen 750 kilometer af. Informatie over zijn ongetwijfeld belabberde rondetijden is er echter nog niet.

Wel is er nu sprake van een patroon. We kunnen er al bijna zeker van zijn dat Raghunathan een keer in de twee jaar genoeg budget heeft om een team uit het middenveld om te kopen voor een test. We zijn erg benieuwd wie de volgende kandidaat is.

Formule 1
  • Mahaveer Raghunathan, Alfa Romeo Racing