Brad Pitt ook in actie op Zandvoort voor F1-film

Het Hollywood-circus komt ook mee naar de Dutch GP in augustus.

brad pitt

Brad Pitt zal ook tijdens de Dutch GP te zien zijn op het circuit als zijn F1-filmkarakter Sonny Hayes.

Filmcrew op de grid

Afgelopen weekend op Silverstone was het niet te missen: de filmcrew en acteurs van de aankomende F1-film APXGP. Er werden zowel op als naast de baan opnames gemaakt voor de film. De auto die voor de film wordt gebruikt, kreeg een uitgebreide onthulling op de website en social media-kanalen van F1 en er was ook een volledig ingerichte pitbox van het team naast de baan. Verder was het circuit gedurende het hele weekend zeven keer gereserveerd voor meneer Pitt. Ook was het team in vol ornaat op de baan te zien voorafgaand aan de formatieronde. Er gingen geruchten dat het team dat rondje ook daadwerkelijk mee zou rijden, maar dat is niet gebeurd.

In actie op Zandvoort

Wat wél klopt is dat Brad Pitt en consorten ook in actie zullen kopen op het circuit van Zandvoort tijdens de Dutch GP in augustus. Dit hebben bronnen afgelopen weekend aan meerdere media bevestigd op het circuit van Silverstone. Alle teams en coureurs hebben gezegd mee te werken aan de productie en ook in Zandvoort zullen zowel op als naast de baan opnames worden gemaakt. Naast Silverstone en Zandvoort zal de filmcrew ook nog op een aantal andere circuits in actie komen.

Pitt speelt in de film het karakter van Sonny Hayes, die na lange afwezigheid opnieuw aan de slag gaat als F1-coureur met zijn team APXGP. Zijn teamgenoot met de naam Joshua Pearce, is een Britse zwarte coureur die niet geaccepteerd wordt in de Formule 1. Het is de bedoeling dat de film eind 2024 in première gaat.

Formule 1
  • NLBeeld