Viaplay in zwaar weer, kans op vertrek uit Nederland

Niet alleen internationaal gaat het niet goed, ook in Nederland sneuvelen er banen.

viaplay nederland

Het gaat al langere tijd niet goed met Viaplay. Dit komt met name door tegenvallende resultaten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daardoor is Viaplay in financieel zwaar weer terecht gekomen. Ook in Nederland zijn de afgelopen tijd veel ontslagen gevallen. Vandaag wordt duidelijk dat het echter nog veel slechter gaat met de dienst dan eerder werd gezegd.

Financiële doelen worden dit jaar niet gehaald

NOS meldt dat de nieuwe directeur Jorgen Madsen Lindemann vandaag aan beleggers heeft laten weten dat de beloofde financiële doelen voor dit jaar niet gehaald gaan worden. De topman voelt zich hierdoor genoodzaakt om verschillende kostenbesparingen door te voeren. Hiervoor worden alle internationale takken van Viaplay onderzocht. Het zou dus kunnen dat het doek valt voor Viaplay in Nederland.

Eind 2022 had Viaplay nog 1,2 miljoen abonnees in Nederland. Maar of dit voldoende is om de geschatte 90 miljoen euro die het platform alleen al heeft betaald voor de uitzendrechten van Formule 1 terug te verdienen, is nog maar de vraag. Ook is de streamingsdienst sindsdien een stuk duurder geworden. Momenteel betaal je voor een abonnement op Viaplay €15,99 per maand. Een abonnement op F1TV kost je €7,99 per maand.

Op de fles

Sinds 2021 heeft Viaplay de rechten voor Formule 1 in Nederland in handen voor een periode tot en met 2024. Daarvoor lagen de rechten bij Ziggo. Olav Mol, die daar het commentaar verzorgde, weet in ieder geval wel waar hij op hoopt. Hoewel hij zich nooit openlijk heeft uitgesproken over de situatie, gaf de F1-commentator onlangs toch een hint. Hij likete een tweet met een duidelijke boodschap aan het adres van de Zweedse streamingdienst. "Die hele tent mag van mij op de fles gaan."

Of het zover komt zal de komende tijd blijken. Viaplay zegt zelf dat ze pas volgende week met meer duidelijkheid kunnen komen over de gevolgen van de kostenbespareningen.

Formule 1
  • NLBeeld