Flinke crashes bij Formule E Rome (videos)

Wat de elektrische raceserie mist aan geluid maakt het goed met enorme puinhopen. Afgelopen weekend was het weer raak op de straten van Rome.

Flinke crashes bij Formule E Rome (videos)

De Formule E kan na acht seizoenen bij het grote autominnende publiek nog steeds niet tot de verbeelding spreken. Ondanks flinke upgrades aan de auto's - waardoor auto's wisselen midden in de race niet meer nodig is en de snelheden een stuk hoger liggen - kijken er maar weinig autosportfans uit naar de volgende E-Prix.

De serie maakt het gebrek aan geluid en beleving echter vaak goed met spectaculaire crashes. Vijfhonderd pk sterke elektrische zeepkisten op een krap parkeerplaatscircuitje is immers een recept voor fikse ongelukken.

Megacrash

Afgelopen weekend was het weer flink raak op de straten van Rome. In een blinde hogesnelheidsbocht verloor Sam Bird de controle over zijn Jaguar TCS Racing-bolide, waardoor hij midden op de baan tot stilstand kwam.

Bird werd vervolgens zijlings geschept door de Envision Racing-wagen van Sébastien Buemi, die gevolgd werd door de Porsche van Antonio Felix da Costa. Nadat DS Penske van Jean-Éric Vergne nipt de binnenkant langs Bird kwam de Maserati van Edoardo Mortara in beeld. De Zwitser had geen tijd om uit te wijken en boorde zich vol in de auto van Bird.

Het incident lever een enorme ravage op, maar de coureurs waren gelukkig verder ongedeerd. Na een paar standaard checks - en een hoop reparaties aan de gehavende auto's - konden ze allemaal deelnemen aan Race 2.

Grosjean-imitatie

Race 2 verliep iets rustiger, maar kende toch een opvallend incident. Al op de tweede ronde raakte de Jaguar TCS van Mitch Evans slaags met de Envision van Nick Cassidy. Evans verremde zich en besteeg de auto van Cassidy, wat voor indrukwekkende beelden zorgde.

Evans reed nog twee ronden door, maar moest door schade opgeven. Cassidy kwam als veertiende over de streep, waardoor hij zijn titelkansen als sneeuw voor de zon zag verdwijnen.

Autosport
  • ABB FIA Formula E