Onderzoek: de auto onder je reet zegt iets over de hoogte van je IQ

Er is onderzoek gedaan naar de intelligentie van automobilisten op basis van het type auto waar zij in rijden. En deze uitkomsten zijn zeer verrassend.

Adobe Stock

Het is geen geheim dat je automerk iets zegt over je persoonlijkheid. Zo worden BMW-rijders als de grootste aso's gezien, Volkswagen-bezitters als de meest notoire vreemdgangers en volk met een Peugeot kan überhaupt niet rijden. Maar nu blijkt dat het ook nog wat over je IQ zegt. Wellicht verklaart het wat.

Het onderzoek

Er deden meer dan 2000 automobilisten mee aan het onderzoek, uitgevoerd door Scrap Car Comparison. Bij al deze mensen werd een IQ-test afgenomen. Daarnaast werd hen gevraagd om het merk van hun auto door te geven. De merken werden vervolgens naast de resultaten van test gehouden en het vergelijken kon beginnen.

Uit de resultaten is gebleken dat Skoda-rijders de allerslimsten zijn. De automobilisten met een Skoda onder hun reet hebben het hoogste IQ uit het onderzoek. Ook mensen met een Mini Cooper, Peugeot en Suzuki zijn intelligent, als we het onderzoek mogen geloven. In tegenstelling tot mensen met een Land Rover, Fiat en BMW. Deze automobilisten kwamen er iets minder goed vanaf en zijn wat minder pienter. Balen joh.

Achtergrond
  • Adobe Stock