Latifi stopt met racen en deelt nieuwe toekomstplannen

De Canadees gooit het roer om.

latifi stop met racen

Voormalig Williams-coureur Nicholas Latifi heeft voor het eerst in lange tijd van zich laten horen. Via social media geeft hij een update over het verloop van zijn jaar tot nu toe. Ook laat hij weten wat hij in de toekomst gaat doen. En dat heeft niets met racen te maken. De Canadees geeft aan de overstap te maken naar het zakenleven en begint in augustus aan een nieuwe opleiding.

Lang traject

De Formule 1-carrière van Latifi kwam eind 2022 ten einde toen hij zijn stoeltje bij Williams af moest staan aan de Amerikaan Logan Sargeant. Sinds zijn afscheid bij Williams bleef het verdacht stil rond de coureur, maar nu laat hij weer van zich horen. De afgelopen maanden heeft de Canadees vooral genoten van zijn vrije tijd en van de rust. Ook heeft hij de tijd genomen om na te denken over zijn toekomst. En hierbij kwam hij tot een opvallende conclusie.

In een lange post op zijn Twitter-pagina geeft de voormalig coureur aan dat het altijd al de bedoeling was om in 2023 niet te racen. Maar inmiddels zegt hij ook niet te weten of hij deze carrière überhaupt nog weer zal oppakken. Na een lang proces is de Canadees geaccepteerd op één van de grootste business-opleidingen van de wereld: de London Business School (LBS).

Geen definitief afscheid

Hij laat weten in augustus van dit jaar nog aan zijn master-opleiding te beginnen en legt uit dat hij altijd al interesse had in het zakenleven. Hij schrijft: 'Deze keuze komt wellicht onverwacht voor veel mensen. Voor velen was de overstap naar een andere raceklasse wellicht logischer geweest, maar ik wist dat er altijd een moment zou komen dat ik iets anders moest gaan doen.' De Canadees sluit echter ook niet uit dat hij op een later moment terugkeert naar de racewereld. 'Racen is al sinds ik dertien ben onderdeel van mijn leven en ik ben er nog steeds dol op. Ik heb dit jaar geen F1-race gemist, maar het voelde ook als een goed moment om andere aspecten van het leven te ontdekken.'

Formule 1
  • NLBeeld