Komt Nyck de Vries binnenkort in actie in een van deze raceklassen?

In de Formule 1 heeft Nyck de Vries het dankzij hard ingrijpen van AlphaTauri nog geen seizoen volgehouden. Toch staat de voormalig F1-coureur hoog op het verlanglijstje bij andere raceklasses.

nyck de vries

De verwachtingen voor de Vries waren hoog nadat hij, bij een onverwachte invalbeurt bij Williams, direct twee punten scoorde vorig seizoen. Bij AlphaTauri kon de Nederlander deze verwachtingen echter niet waarmaken. Na een half seizoen mocht hij nog voor de zomerstop zijn biezen pakken. De toekomst van de coureur is vooralsnog onzeker. Toch lijkt het er niet op dat Nyck al te lang vakantie hoeft te houden. Er zijn meerdere klassen die voor hem in de rij staan, zo vertellen ingewijden.

IndyCar

Volgens het Amerikaanse platform RACER gonst de naam van Nyck de Vries bij verschillende IndyCar-teams. Onder andere Ganassi Racing, Andretti Autosport en Arrow McLaren zouden interesse hebben in de Vries. Zij hebben voor het raceseizoen van 2024 nog zitjes vrij. Het is ook weer niet zo dat voor de coureur uit Friesland de plekken voor het oprapen liggen. Hij heeft namelijk sterke concurrentie.

Er liggen meer kapers, eh voormalig F1-coureurs, op de kust. Zo worden namelijk ook de namen van Stoffel Vandoorne, Jean-Eric Vergne en Brendon Hartley genoemd. Allemaal mannen die na hun vertrek uit de koningsklasse naam voor zichzelf hebben gemaakt in andere raceklassen als de Formule E en het WEC.

Formule E

Een terugkeer van de Vries naar de Formule E lijkt ook niet uitgesloten. De Friese coureur maakte eind 2019 zijn Formule E-debuut bij het Mercedes-Benz EQ Formule E Team, naast Stoffel Vandoorne. In het seizoen 2020-2021 werd hij kampioen in de elektrische klasse. Nu wordt zijn naam opnieuw genoemd in de wandelgangen van de Formule E.

In een statement dat de coureur na zijn ontslag bij AlphaTauri naar buiten bracht, liet hij weten eerst even wat tijd voor zichzelf te nemen om alles te laten bezinken.

Formule 1
  • RACER
  • NLBeeld