Dit verdient Daniel Ricciardo bij AlphaTauri

We zochten het uit.

daniel ricciardo

Toen Daniel Ricciardo door McLaren werd uitgekocht kreeg hij 18 miljoen dollar mee van het team. Daarvoor betaalde het team uit Woking hem een jaarsalaris van 14 miljoen. We kunnen niet op de bankrekening van de Australiër kijken, maar met zulke bedragen mag je aannemen dat de coureur op financieel gebied niets te klagen heeft. Maar wat betaalt AlphaTauri hem eigenlijk? We zochten het uit.

De race naar Red Bull

Ricciardo kwam, na nog geen jaar als reservecoureur en promojongen, dankzij AlphaTauri terug op de grid. De populaire Aussie mag de rest van het seizoen de ondermaats presterende Nyck de Vries vervangen. In de ogen van sommigen een enorme stap terug, maar natuurlijk heeft de achtvoudig Grand Prix-winnaar maar één doel: het stoeltje van Sergio Pérez bij Red Bull Racing. Ook teambaas Christian Horner wil dat niet ontkennen:

"We hebben hem aan AlphaTauri geleend tot het einde van het jaar. Natuurlijk zijn onze coureurs voor volgend jaar opnieuw Max en Checo. (...) Maar ik denk dat de manier waarop Daniel naar AlphaTauri kijkt... hij wil zich zeker inzetten voor die Red Bull van 2025. Dat is zijn doel. En ik denk dat naar AlphaTauri gaan ziet als zijn beste route om zichzelf kenbaar te maken voor 2025."

Salaris

Maar met welk salaris kwam AlphaTauri op de proppen? Volgens PlanetF1 verdient concullega Yuki Tsunoda een miljoen per jaar. Wij tekenen ervoor, maar de Japanse coureur staat hiermee samen met Logan Sargeant onderaan de lijst van salarissen van F1-coureurs.

Daniel Ricciardo heeft volgens bronnen getekend bij het zusterteam van Red Bull voor een jaarsalaris van 2,1 miljoen dollar. Hij verdient daarmee een ton meer dan Stroll, Hulkenberg, Zhou en Piastri. Ook Nyck de Vries had een contract voor 2 miljoen dollar per jaar.

Formule 1
  • NLBeeld