Nederlanders in top 3 meest betrouwbare weggebruikers ter wereld

Dit blijkt uit recent onderzoek.

weggebruiker

Nederland staat in de top 3 met veiligste weggebruikers ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van het Australische platform Compare the Market. Het voelt soms wellicht alsof dit niet kan kloppen (dankzij anderen natuurlijk, niet door jou), maar de statistieken liegen er niet om.

Ranglijst

Voor het onderzoek is het team van Compare the Market in de statistieken over fatale auto-ongelukken gedoken. Ze hebben hierbij gekeken naar twintig verschillende landen ter wereld. Hierbij is ook gekeken naar de cijfers bij mannen en bij vrouwen. Vervolgens is hieruit een top 20 samengesteld waaruit blijkt dat Japanners de meest veilige weggebruikers zijn. Daar vinden gemiddeld 7.3 fatale ongelukken plaats op iedere 100.000 mensen. Zuid-Afrika sluit de ranglijst af op nummer twintig, met gemiddeld 44.8 fatale ongelukken op 100.000 mensen. Daarnaast veroorzaken in veruit alle landen mannen het vaakst fatale ongelukken.

Nederland

Nederland eindigt in dit onderzoek op de derde plek van meest veilige landen. In ons land vinden 7.9 fatale ongelukken plaats op iedere 100.000 inwoners. Het verschil tussen mannen en vrouwen is hier 5.7 op 2.2. Wanneer we in het onderzoek alleen naar Europa kijken, staat Nederland op de tweede plek tussen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Adrian Taylor, directeur bij Compare the Market zegt over de bevinding: "We kunnen aan de cijfers geen conclusies binden over het verschil in rijvermogen tussen mannen en vrouwen. Dat komt immers aan op persoonlijke vaardigheden en ervaring en kan sterk variëren. Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat ongelukken iedereen kunnen overkomen op ieder moment en overal ter wereld."

Nieuws
  • Unsplash