Alex Palou veroorzaakt nieuwe McLaren-rel door contract te breken

De coureur pleegt contractbreuk tot grote teleurstelling van CEO Zak Brown.

alex palou

Tijd voor wat drama tijdens silly season, moet Indycar-coureur Alex Palou gedacht hebben afgelopen weekend. Het is tot nu toe vrij rustig in de zomerstop, maar Palou brengt daar verandering in door zijn contract met McLaren open te breken.

Het was namelijk de bedoeling dat de IndyCar-coureur vanaf 2024 voor McLaren zou werken, maar de Spanjaard heeft anders besloten. Hij zal in 2024 alsnog niet racen voor Arrow McLaren IndyCar. Dit bleek uit een interne brief van McLaren CEO Zak Brown die AP News in handen kreeg.

Rel

In de brief schrijft Brown aan zijn personeel dat Palou niet de intentie heeft om het contract na te leven. "Dit is enorm teleurstellend aangezien we allebei direct en publiekelijk commitment voor deze zaak hebben uitgesproken." Ook het management van Palou was het niet eens met zijn besluit en besloten zelfs hun samenwerking met de Spaanse coureur te beëindigen. Monaco increase Management laat in een statement weten dat ze teleurgesteld zijn in de contractbreuk, maar dat ze hem het beste wensen voor de toekomst want, zo schrijven ze, het leven gaat door.

Het nieuws volgt op een rel rondom McLaren en Palou van vorig jaar. Destijds kondigde Chip Ganassi Racing aan dat Palou voor hen zou blijven rijden. Dit sprak Palou vervolgens tegen en ook McLaren bevestigde dat de coureur voor hun IndyCar team zou rijden. Uiteindelijk bleef Palou voor 2023 aan bij Chip Ganassi en zou hij in 2024 de overstap naar McLaren maken. Dit gaat nu dus ook niet door. Piastri-gate is er niets bij.

'McLaren speelt slachtoffer'

Chip Ganassi komt ondertussen met een duidelijk statement richting McLaren. De teambaas van het raceteam haalt uit: "Iedereen weet dat het voor mij geen gewoonte is om op contractzaken te reageren. Ik heb hier sinds dag één niets over gezegd, maar ik denk dat ik dat nu wel moet doen. Ik heb respect voor McLaren en hun successen. Het nieuwe management krijgt dat respect van mij niet. Alex is al onderdeel van onze familie sinds 2021. McLaren begon deze zaak en ironisch genoeg doen ze nu alsof ze het slachtoffer zijn. Simpel gezegd is de positie van McLaren jegens onze coureur fout, hij blijft bij ons onder contract staan."

Wat Palou nu gaat doen in 2024 is nog niet duidelijk, maar Motorsport.com meldt dat hij waarschijnlijk een meerjarig contract tekent bij Ganassi. Hij zou hiervoor een salaris krijgen dat in de miljoenen loopt. Dat maakt hem dan de best betaalde coureur in de klasse.

Nieuws
  • NLBeeld