Video: Toto Wolff geeft toe hoeveel koptelefoons hij heeft gesloopt

Komkommertijdnieuwtje van de week: Toto Wolff onthult de waarheid over zijn gesneuvelde koptelefoons.

toto wolff

Het is geen geheim dat Toto Wolff zijn woede niet altijd helemaal onder controle heeft. Hij is geregeld kwaad in beeld te zien tijdens races. In het beste geval met een flinke frons op z'n gezicht, op andere momenten smijt hij apparatuur door de ruimte. Maar hoeveel koptelefoons de Mercedes-teambaas echt heeft gesloopt... daar werd niet over gepraat. Tot nu.

Koptelefoonsloper

Het is zomerstop en komkommertijd. Een mooi moment voor het social media-team van Mercedes om Toto Wolff voor de camera te sleuren voor een TikTok Q&A. Tijdens het vragenuurtje beantwoordt de Oostenrijker allerlei brandende vragen over zijn favoriete fruitsoort en zijn mening over ananas op pizza. Maar hij staat ook even stil bij zijn talent voor het slopen van koptelefoons. Op de vraag hoeveel hij er nu echt heeft gesloopt zegt hij: "Ik heb er een hoop gesloopt, maar de enige die ik echt heb verwoest was tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021."

Sponsor vertrekt

Kort na de race in Saoedi-Arabië gaf Bose, het bedrijf dat de koptelefoons leverde, namelijk aan te stoppen met de samenwerking met Mercedes. Toch lijkt het er niet op dat de gesneuvelde koptelefoon de oorzaak was van het terugtrekken van de sponsor. De uitbarstingen van Wolff met de hoofdtelefoons kregen namelijk veel publiciteit, iets waar de producent ongetwijfeld van geprofiteerd heeft.

De komende tijd lijken er sowieso geen koptelefoons door de paddock te vliegen. Ook zal er niet met de vuist op tafel worden geslagen door de Mercedes-teambaas. Een paar weken geleden onthulde Susie Wolff, de vrouw van Toto, namelijk op Instagram dat de teambaas zijn elleboog heeft gebroken tijdens een mountainbike-ongeluk. De teller blijft voorlopig dus staan op één.