Nieuwste Tesla-update laat Siri kofferbak openen en toeteren

Dat betekent dat Tesla-eigenaren hun elektrische wagen nu opdrachten kunnen laten uitvoeren door middel van hun stem.

tesla

De iOS-app van Tesla heeft weer een update gehad. Dankzij deze update ondersteunt-ie ook de Opdrachten-app van je iPhone. Dat betekent dat Tesla-eigenaren hun elektrische wagen nu opdrachten kunnen laten uitvoeren door middel van hun stem.

Siri open kofferbak

De Opdrachten-app is bedoeld om iPhone-gebruikers meer uit hun smartphone te laten halen. In plaats van de standaard opdracht om iemand te bellen of iets op Google op te zoeken, kan Siri via Opdrachten ook andere 'trucjes' aan de hand van stembediening. Het omzetten van foto's naar GIF's bijvoorbeeld of zoeken naar het meest gelezen nieuws van de dag. De functie is zelfs in staat water uit je Apple Watch te halen door het afspelen van een speciaal geluid met hoge frequentie. Ook het instellen van meerdere alarmen kan via Opdrachten op je smartphone of smartwatch van Apple. Maar daar heb je met je Tesla natuurlijk niet zoveel aan.

Waar je wel wat aan hebt, zijn de verschillende speciale Tesla-taken die Siri na de update kan uitvoeren. Denk aan het openen van de kofferbak, het openen en sluiten van ramen en het starten van een oplaadsessie. Ook Dog Mode en Camp Mode kunnen op verzoek worden ingesteld door Apple's virtuele assistent.

De hele lijst

Hieronder zetten we voor de volledigheid de hele lijst met taken die je dankzij de combinatie van je Tesla met de Opdrachten-app op je iPhone kan uitvoeren:

Alle ramen sluiten

Bioweapon Defense Mode

Camp Mode

Deur openen of sluiten (Tesla Model X)

Dog Mode

Elektrische auto voorinstellen

Emission Test

Frunk openen

Klimaatregeling (instellen temperatuur)

Kofferbak openen of sluiten

Koplampen laten flikkeren

Oplaadlimiet instellen

Oplaadpoort openen of sluiten

Ontdooien

Media volume instellen

Sentry Mode

Starten of stoppen van opladen

Stoelverwarming activeren

Tesla vergrendelen of ontgrendelen

Toeteren

Ventilatie van de ramen

Elektrisch