Klimaatdrammers blokkeren Tesla's bij snelwegprotest

Een Just Stop Oil-achtig protest nabij Washington D.C. liep uit op een pijnlijk ironisch tafereel. De groep snelwegblokkeerders ging namelijk pal voor een stel volledig elektrische Tesla's zitten.

Klimaatdrammers blokkeren Tesla's bij snelwegprotest

Soms doe je alles goed, maar haal je toch je doel niet. Dat overkwam een groep anti-brandstof schreeuwers nabij het Amerikaanse Washington D.C. De niet nader genoemde (en ook niet belangrijke) actiegroep bestaande uit een viertal oude geitenwollensokken en twee hipsters besloot de George Washington Memorial Parkway op de grens met Virginia te blokkeren.

Damn you, Elon!

De actie leverde uiteraard veel ergernis op, maar ook een beetje humor. De milieugekkies stapten namelijk precies voor twee Tesla's de weg op.

Schreeuwen tegen het aanboren van fossiele brandstoffen tegenover twee volledig elektrische bolides maakte de situatie heerlijk ironisch. De ecomentalisten hadden het moment niet beter kunnen timen om hun eigen boodschap onderuit te halen.

Jaartje cel

Ondanks smeekbedes van lokale forenzen bleven de klimaclowns uiteraard stug op de weg zitten. Het arriveren van de politie veranderde bovendien niets aan de situatie. De groep werd meerdere keren gewaarschuwd en er even fijntjes op gewezen dat ze zich aan de Virginia-kant van de grens bevonden. Dat betekende kans op een boete van 2500 dollar en een jaar in de gevangenis. Desondanks weigerde de groep mee te werken en werden ze na een half uur oponthoud ingerekend en afgevoerd.

Nieuws
  • Screenshot YouTube News2Share
  • News2Share