Volkswagen maakt einde aan vega-kantines, curryworst is terug

Na twee jaar vleesvrije kantines is VW weer overstag gegaan. De befaamde curryworst met onderdeelnummer 199 398 500 A is weer terug!

Volkswagen maakt einde aan vega-kantines, curryworst is terug

Twee jaar geleden zette de directie van Volkswagen een dikke groene streep door het best verkopende model: de iconische Volkswagen curryworst. Vanwege zorgen rond de milieubelastende productiemethodes en een vermeende 'roep om vegetarische en veganistische opties' vanuit het personeel werd de worst verbannen uit de bedrijfskantines van VW. De worst bleef als Volkswagen Originalteil echter gewoon leverbaar op bestelling.

Gefaald experiment

Het experiment met vleesvrije kantines is na twee jaar kennelijk jammerlijk gefaald. Het verbod op curryworsten deed de vraag immers alleen maar stijgen. De directie van het concern heeft zich daarom gewonnen gegeven. De vleesopties - inclusief curryworst - mogen nu gewoon weer op het menu staan. Voor de fanatieke veganisten blijft de vega-curryworst echter beschikbaar.

Bestseller

De Volkswagen curryworst is al sinds 1973 een begrip. De pakken vlees verkopen zelfs beter dan de auto's. In 2020 verkocht VW negen miljoen auto's verdeeld over alle modellen, terwijl er van de pakken curryworst zeven miljoen verkocht werden.

Tijdens de pandemie was de vraag zelfs zo groot dat het concern een speciale bezorgdienst in het leven riep om hongerige klanten te bedienen. Ondanks alle groene zorgen blijft de worst dus voorlopig nog in het onderdelenbestand staan.

Nieuws
  • Volkswagen, NL Beeld / Avalon