Horner stelt doelen bij voor Ricciardo: terugkeer niet eerder dan Qatar

Slecht nieuws voor DannyRic-fans: volgens Red Bull-opperhoofd Christian Horner moet de populaire Aussie nog minimaal twee Grand Prix vanuit huis beleven.

Horner stelt doelen bij voor Ricciardo: terugkeer niet eerder dan Qatar

De terugkeer van Daniel Ricciardo in Formule 1 leek wel een sprookje. Vijf jaar nadat hij zich door Renault liet verleiden keerde The Honeybadger terug bij de Red Bull-familie als vervanger voor de beroerd presterende Nyck de Vries. Met een stoeltje bij AlphaTauri naast Yuki Tsunoda mocht Ricciardo gaan bewijzen dat hij zijn mojo teruggevonden had. Gezien de belabberde vorm van Sergio Pérez kon het management van Red Bull met Daniel meteen druk zetten op de Mexicaan.

Het doel voor Ricciardo was duidelijk: opstromen naar het stoeltje naast oud-teamgenoot Max Verstappen. Helaas gooide een incident tijdens de tweede vrije training op Zandvoort roet in het eten.

Qatar

Door een gebroken middenhandsbeentje werd DannyRic op een zijspoor gezet. Zijn plek werd opgevuld door Red Bull Junior Liam Lawson. Met een hersteltijd van zo'n 10 tot 12 weken begon de speculatie over zijn uiteindelijke terugkeer. Red Bull-chef Christian Horner temperde de verwachtingen vorige week door de pijlen te richten op 'na Singapore'. Op Monza stelde hij de doelen nog verder bij: Ricciardo zal niet voor de Grand Prix van Qatar in de cockpit van zijn AlphaTauri te vinden zijn:

"Zeker Singapore [is te vroeg], ik denk niet dat er een kans is dat hij tegen die tijd klaar is. Ik denk dat het optimistisch zou zijn voor Japan. Maar ik vind dat zijn herstel goed gaat, zijn hand is natuurlijk niet mobiel en hij is aan het rehabiliteren."

"We hebben met motorrijders gezien dat ze een comeback overhaasten en dat dat soms meer schade aan kan richter, dus ik denk dat we er zeker van willen zijn dat hij volledig fit is voordat hij weer in de auto stapt."

Lawson op de loer

De alsmaar verschuivende tijdlijn voorspelt weinig goeds voor Daniel's kansen op het Red Bull-stoeltje. In zijn afwezigheid heeft Liam Lawson immers relatief sterke prestaties neergezet, zeker voor een absolute rookie.

Met een dertiende en een elfde plek is hij zelfs boven Ricciardo én Nyck de Vries terug te vinden in het rijderskampioenschap. De concurrentie die de Nieuw-Zeelander vormt zou Daniel zomaar weer naar de rol van reserverijder en promojongen kunnen verwijzen. De druk staat er dus vol op bij zijn uiteindelijke comeback.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / Action Press