Carlos Sainz verijdelde horlogeroof in Milaan (€500.000)

Carlos kon niet ontspannen na zijn hard bevochten derde plek op Monza. Bij een hotel in Milaan werd de Spanjaard door twee criminelen van zijn peperdure horloge beroofd. Met behulp van omstanders vatte hij de daders meteen in de kraag.

Carlos Sainz verijdelde horlogeroof in Milaan (€500.000)

Carlos Sainz Jr. had gisteren een nogal drukke dag. De Spanjaard startte vanaf pole in Ferrari-bolwerk Monza en moest de strijd aangaan met Max Verstappen, Sergio Pérez, en teamgenoot Charles Leclerc.

Met hard verdedigingswerk ging Carlos uiteindelijk met de derde plek naar huis. Of om precies te zijn het Armani-hotel in hartje Milaan. Daar kreeg hij echter geen tijd om even rustig na te genieten van zijn podium.

(Poging tot) horlogeroof

Sainz verliet het hotel rond 20:30 en werd aangesproken door twee 'Zuid-Amerikaanse mannen', aldus RAI News. Het duo wist een half miljoen euro kostend horloge van Carlos' pols te trekken, waarna ze het op een lopen zetten.

Sainz liet het er - net als teamgenoot Leclerc eerder dit jaar - het er niet bij zitten. Met behulp van een paar omstanders en zijn assistent zette hij de achtervolging in. De groep wist het tuig in te halen en aan te houden. De lokale politie arriveerde later om de criminelen in te rekenen.

Nare trend

Sainz en co werden door de agenten teruggebracht naar het hotel, waar ze een verklaring aflegden. Het onderzoek naar het voorval is uiteraard nog in volle gang. Gelukkig voor Carlos kon hij zijn peperdure uurwerkje meteen terugkrijgen.

Het incident is de nieuwste in een reeks doelgerichte acties op F1 coureurs. In de afgelopen jaren werden Pierre Gasly, Lando Norris en Charles Leclerc ook al ontdaan van hun kostbare sponsorklokjes. Het is te hopen dat die trend zich niet verder doorzet.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, NL Beeld / Action Press