Dronkenlap laat zich door 10-jarig zoontje naar huis rijden 

Vader van het jaar Alvaro Ovando Alvarez had te diep in het glaasje gekeken om met de auto thuis te komen. Zijn oplossing voor het probleem viel bij de lokale politie niet in de smaak.

Dronkelap laat zich door 10-jarig zoontje naar huis rijden 

Alcohol en auto's gaan natuurlijk gewoon niet samen. Tot die conclusie kwam ook de 49-jarige Alvaro Ovando Alvarez uit het Amerikaanse Phoenix, Arizona. Na een paar glaasjes realiseerde de beste man zich dat hij niet langer in staat was om veilig thuis te komen. Toch moesten hij en zijn pickup toch echt naar huis. Zijn oplossing voor het dilemma was even creatief als crimineel.

Tienjarige BOB

In plaats van een taxi te bellen zette Alvarez namelijk zijn tienjarige zoontje in. Het knaapje werd achter het stuur gezet terwijl Mr. Alvarez met een open fles op de passagiersstoel plaatsnam. De resultaten van die aanpak lieten zich raden: rond twintig voor vier 's middags kreeg de lokale politie meerdere meldingen van een hardrijdende Ford pickup die door het verkeer slingerde op de ringweg.

Papa moet brommen

Arizona state troopers wisten de wild rijdende truck uiteindelijk op te sporen, waarna er een korte achtervolging plaatsvond. Uiteindelijk had de jonge bestuurder er echter genoeg van en zette hij de Ford stil op de vluchtstrook. Het knaapje kroop vervolgens op de achterbank terwijl de agenten zijn vader inrekenden.

Alvaro Ovando Alvarez werd het in gevaar brengen van een kind, toestemming geven aan een minderjarige om te rijden en het bezit van een open alcoholverpakking ten laste gelegd. Zijn zoontje ging uiteraard vrijuit.

Nieuws
  • CBS 5 Phoenix, NL Beeld / PA Images, NL Beeld / Abaca Press