Emotionele Russell: 'Ik heb het team laten zitten'

Voor George liep de Grand Prix van Singapore op tranen uit. Met zicht op de overwinning zette de Brit zijn Mercedes op de laatste ronde in de muur.

Emotionele Russell: 'Ik heb het team laten zitten'

Door het wegvallen van Red Bull leek de race in Singapore alle kanten op te kunnen gaan. Carlos Sainz verloor geen moment de leiding, maar kon toch niet ontspannen de rondjes aftellen. In de slotfase van de race kreeg de Spanjaard te maken met de McLaren van Lando Norris en de twee Mercedessen, die op versere zachtere banden stonden.

De Schwarzpfeilen maakten veel tijd goed, maar konden uiteindelijk geen echte vuist maken. Op de laatste ronde zette George Russell in de leidende Mercedes nog een keer aan, maar in de aanloop naar bocht 10 maakte hij een kapitale fout.

Russell stuurde te wijd in, waardoor hij met rechterwielen de muur raakt en rechtdoor de bandenstapel in schoof. De Brit werd uiteindelijk als zestiende en laatste geklasseerd omdat hij meer dan 90% van de raceafstand afgelegd had.

Emotionele tik

De tik tegen de muur kwam voor George op mentaal vlak hard aan. Na de race bood hij - zichtbaar emotioneel - zijn excuses aan bij zijn team voor het weggooien van een potentiële overwinning:

"Ik denk dat we een autolengte van het winnen dan race zaten. Als ik Lando ingehaald had toen ik de kans had, denk ik dat we langs Carlos hadden kunnen komen. Toen gewoon een ronde, een millimeter gebroken concentratie en game over. Dus gewoon sorry naar het hele team."

That's racing

Ondanks de teleurstelling neemt George een positieve noot mee uit de race. Mercedes zat er immers bijzonder goed bij. Bovendien ziet Russell zijn zwaar afgestrafte fout als precies hoe racen zou moeten zijn:

"Het was een heel uitdagende race, de banden gingen achteruit en je gaat tot de limiet. Dat is hoe racen zou moeten zijn, je maakt een kleine fout en je wordt erdoor gebeten. Het is hartverscheurend na zo'n geweldig weekend - de auto voelde geweldig, kwalificatie was geweldig, de race was geweldig, we hadden een gedurfde strategie. Ik heb het gevoel dat ik mezelf en het team heb laten vallen. Het is moeilijk maar we zullen terugkomen."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team