Activisten steken dealervoorraad Tesla's in brand (€500.000)

Een Duitse Tesladealer heeft een half miljoen aan schade opgelopen door toedoen van een anonieme actiegroep. De vandalen hebben de aanval geopend op elektrische voertuigen vanwege hun impact op het milieu.

Activisten steken dealervoorraad Tesla's in brand (€500.000)

Beelden van uitgebrande EV's leveren eigenlijk altijd dezelfde reactie op: het zal wel weer een spontaan inferno zijn. De stekkerbakken staan er immers om bekend spontaan in de fik te vliegen.

Vanwege de bijzondere manier waarop de accupakketten branden levert dat aanzienlijke schade op. Het kan je zelfs je 400 meter lange autoschip kosten, om maar wat te noemen. Een grote brand bij een Tesladealer in het Duitse Frankfurt-Fechenheim had echter een heel andere oorzaak.

Anonieme actiegroep

De brand was namelijk aangestoken door een niet nader genoemde milieuclub met een voorliefde voor vandalisme. Eerder liet de groep de banden van 51 Porsches leeglopen bij de IAA in München, allemaal in de naam van het klimaat, uiteraard.

De aanslag op de Tesladealer is de volgende stap in de kruistocht tegen vervuilende industrieën. Waar sommige conculega's de EV nog steeds vertroetelen als de enige oplossing voor het mobiliteitsprobleem is dit zooitje ongeregeld er helemaal klaar mee.

'Elektrisch is niet groen'

Volgens de groep zijn elektrische auto's juist een van de grootste boosdoeners in de strijd tegen vervuiling. EV's zijn namelijk het boegbeeld van 'groen kapitalisme en de mondiale en koloniale vernietiging'.

In normaal Nederlands betekent dat dat dezelfde vervuilers zich verschuilen achter het groene imago van elektrisch rijden, terwijl er onder de streep niets veranderd aan hun manier van zakendoen. Elektrisch is immers niet echt veel schoner of beter voor het milieu dan fossiele brandstoffen, aldus dus activisten.

De groep is uiteraard van plan nog veel meer actie te ondernemen. Zo werd de bouw van de Tesla Gigafactory in Berlijn ook al gesaboteerd.

Elektrisch
  • Hessenschau