Mercedes opnieuw niet bij podiumviering Lewis Hamilton

Voor de tweede keer dit seizoen moest Sir Lewis zijn podium even alleen vieren. Het team van Mercedes schitterde door afwezigheid bij de ceremonie.

Mercedes opnieuw niet bij podiumviering Lewis Hamilton

Lewis Hamilton behaalde afgelopen weekend zijn vijfde podium van het seizoen in Singapore. Na een gedurfde tweestopstrategie konden Hamilton en teamgenoot George Russell de McLaren van Lando Norris en de Ferrari van Carlos Sainz opjagen.

Lewis leek op koers voor een hard bevochten vierde plek, totdat George zijn wagen op de laatste ronde in de bandenstapel parkeerde. De derde plek voor Hamilton was ondanks die teleurstelling toch reden voor een feestje, zou je denken. Bij Mercedes dachten ze daar echter anders over.

Géén Mercedes

Bij de podiumceremonie zocht Lewis namelijk tevergeefs naar zijn managers een monteurs. Mercedes was te laat met het aanschuiven bij de hekken, waardoor slechts een paar mannen in witte Petronas-shirts ontdekt konden worden in de menigte. Kennelijk waren ze nog te druk bezig met de uitvaller van Russell.

Aangezien Toto en co niet bereikbaar waren besloot de zevenvoudig wereldkampioen zijn dagsucces maar te vieren met de crews van Ferrari en McLaren.

Tweede keer

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Lewis alleen gelaten is door zijn team. Na de chaotische Grand Prix van Australië moest de Brit ook zelf zijn eigen feestje regelen. Toevallig was er ook bij die race een uitvaller voor ene G. Russell.

Kennelijk wordt Hamilton als oude vos nogal snel vergeten wanneer zijn jeugdige teamgenoot in de problemen komt. Toch kunnen we het patroon pas bevestigen als het een derde keer voorkomt. Wordt wellicht vervolgd.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots