Verstappen fel tegen Red Bull-haters: 'Dan ben je geen echte F1-fan'

Max heeft geen goed woord over voor de 'fans' die zich geërgerd hebben aan de dominantie van Red Bull. Mensen die de prestaties van hem en zijn team niet kunnen waarderen zijn volgens de Nederlander geen echte fans.

Verstappen fel tegen Red Bull-haters: 'Dan ben je geen echte F1-fan'

Na 15 overwinningen achter elkaar werd de hegemonie van Red Bull Racing afgelopen weekend doorbroken. Zoals hij eerder al voorspelde ging Carlos Sainz er met de overwinning aan de haal nadat RBR de afstelling niet voor elkaar kon krijgen op het hobbelige stratencircuit.

Voor veel fans - en Toto Wolff - was de winst voor Sainz en Ferrari een ware verademing. De Formule 1 was eindelijk een keer niet de Grote Red Bull Show. Het daarvoor zo dominante team haalde zelfs niet eens het podium.

Geen echte fans

Het stoppen van Red Bulls' winstreeks was tegelijkertijd het einde van de recordbrekende campagne van Max Verstappen. De Nederlander won als eerste coureur tien races op rij met zijn zege op Monza. Nu het F1-circus aangekomen is op Suzuka kreeg Max van Motorsport.com de vraag of het breken van zijn dominantie in Singapore goed was voor de sport. Het antwoord liet zich raden:

"Eerlijk gezegd heb ik daar nul interesse in. Voor mij was het gewoon dat we verslagen werden, op een heel duidelijke manier. Ik denk niet na over wat goed is voor de Formule 1. Ik denk niet dat het per se slecht was wat er gebeurde met de F1, want we waren gewoon beter dan alle anderen. En als mensen dat niet kunnen waarderen, dan ben je geen echte fan. Maar ja, dat is zoals het gaat."

Verdiende winnaar

Naast zijn onverschilligheid richting zijn impact op de sport is Verstappen ook niet warm of koud geworden van het dramatische weekend in Singapore. Slechte weekenden horen er nu eenmaal bij in de Formule 1, óók voor Red Bull. Carlos Sainz is in zijn ogen dan ook gewoon de verdiende winnaar. Op Suzuka zal Max als vanouds weer proberen met overmacht te winnen:

"Dat is ook waarom ik er super relaxt over was want we presteerden niet. Andere mensen leverden beter werk dan wij, dan verdienden ze het natuurlijk om te winnen. Ze zouden niet moeten winnen [alleen] omdat mensen zeggen dat het saai is dat wij aan het winnen zijn."

"Ik bedoel, we stopten met winnen voor één race. Shit happens. We wonnen 10 op rij daarvoor. Natuurlijk had ik daar ook graag willen winnen. Maar ik weet ook dat er altijd een dag zal zijn dat je dat weekend hebt waarbij je niet wint, of dingen verkeerd gaan. En ja, helaas, was het dat weekend. Maar we gaan gewoon verder en proberen het nog een keer."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / Proshots