Wolff dolblij met breken Red Bull winstreeks: 'Het is een verademing'

De Mercedes-baas is blij en opgelucht dat de absolute dominantie van Red Bull doorbroken werd in Singapore. Een andere winnaar en een podium zonder Verstappen of Pérez voelt voor de Oostenrijker als een absolute verademing.

Wolff dolblij met breken Red Bull winstreeks: 'Het is een verademing'

Afgelopen weekend in Singapore kwam er een flinke schok voor de paddock: beide Red Bulls konden in de kwalificatie niet doorbreken naar de top tien. Met Max Verstappen op P11 en Sergio Pérez op P13 op pure pace leek het dit seizoen almachtige team eindelijk gebroken te zijn.

Verstappen wist in de race goed terug te komen met P5 vlak achter Charles Leclerc, maar de zinderende strijd vooraan tussen Carlos Sainz, Lando Norris en de beide Mercedessen eiste alle aandacht op. Uiteindelijk wist Carlos Sainz met slim, tactisch rijden zijn tweede Grand Prix-zege te pakken.

De grote uitzondering

Na de race bleven er een paar vragen hangen rond de plotseling beroerde vorm van Red Bull. Met het oog op de diverse wijzigingen in het aerodynamisch reglement waren er sterke vermoedens dat de eerder onverslaanbare RB19 afgeremd was door de FIA.

Mercedes-opperhoofd Toto Wolff ging tegenover RacingNews365 echter mee in de lezing van Christian Horner: Red Bull kon op het onvoorspelbare circuit van Singapore simpelweg niet de juiste afstelling vinden. Op conventionele banen zoals Suzuka verwacht Toto zijn rivalen weer vooraan:

"Ik denk dat Red Bull zo sterk is geweest, ze hebben alle races gewonnen dit jaar. We moeten niet vergeten dat Singapore een uitzonderlijk geval is, het was een moeilijke baan voor ons in de dominante jaren. Ik twijfel er niet aan dat ze sterk zullen zijn voor de conventionele banen."

Verademing

Boven alles is Wolff opgelucht dat er na 25 overwinningen op rij voor Red Bull er eindelijk iemand anders op het hoogste schavot heeft mogen staan. De overwinning van Carlos Sainz en Ferrari was volgens de Oostenrijker hard nodig. Voor het eerst sinds de Grand Prix van Brazilië vorig jaar stond er bovendien geen enkele Red Bull op het door Mercedes achtergelaten podium. Een ware verademing, aldus Toto:

"Het is een verademing dat we een andere winnaar hebben, we een podium hebben zonder [Red Bull], dus je moet de kleine positieven uit halen uit een jaar van Red Bull-dominantie."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, Red Bull Content Pool, NL Beeld / Action Press