Haas geeft voorproefje van Red Bull-achtige update Austin 

Het Amerikaanse team staat op het punt de visuele banden met Ferrari te verbreken. Op social media toont Haas een nieuwe livery voor Austin, geplakt op een Red Bull-achtige auto.

Haas geeft voorproefje van Red Bull-achtige update Austin 

Sinds het debuut in 2016 heeft Haas F1 in grote lijnen het voorbeeld van papa Ferrari gevolgd. De banden tussen de twee teams zijn zelfs zo innig dat de technische afdeling van de Amerikanen terug te vinden is in Maranello...in Ferrari's faciliteiten.

Het mag dus geen verrassing heten dat de bolides van Haas altijd als twee druppels water leken op de rode steigerende paarden uit Italië.

Klaar met Ferrari

Vanaf het midden van 2022 runde Haas opnieuw een witte Ferrari, met dezelfde 'badkuip'-sidepods. Dat betekende echter ook dat het team de problemen van de Scuderia begon te erven. Dit jaar maakte dat zich kenbaar door goede kwalificatie-pace, maar extreme bandenslijtage in de races. Ondanks de warme relatie met de Italianen is Haas er klaar mee.

Voor de Grand Prix van Amerika volgt het team het goede voorbeeld van Aston Martin, McLaren en Williams door een paar bladzijden van Adrian Newey over te schrijven. De B-versie van de VF-23 krijgt namelijk een compleet nieuw, op Red Bull-geïnspireerd aerodynamisch pakket.

Voorproefje

Bij de promotie van een special Stars and Stripes-livery lichtte Haas al een tipje van de sluier voor de VF-23B. De renders tonen duidelijk de aflopende downwash-sidepods die door Red Bull populair gemaakt zijn. Van de karakteristieke 'onderbeet'-inlaat ontbreekt nog ieder spoor, maar op de daadwerkelijke auto zullen dat soort details waarschijnlijk wel aanwezig zijn.

De Amerikaans getinte livery heeft bovendien een dubbele betekenis. Haas wil namelijk onderstrepen dat zij nog steeds het enige Amerikaanse team in de sport zijn. Dat u het even weet, meneer Andretti.

Formule 1
  • MoneyGram Haaas Formula One Team