Met de Tesla door de regen? 20.000 euro schade!

De populaire EV's van Elon zijn blijkbaar toch niet zo waterbestendig als gedacht. Na een fikse regenbui kreeg een Schots stel een rekening van 17.000 pond voor een ondergelopen accu.

Met de Tesla door de regen? 20.000 euro schade!

Elektrische auto's en water, in theorie gaan ze uiteraard niet samen. De relatie tussen de twee is zelfs zo slecht dat EV's spontaan in brand vliegen op autoschepen.

Toch beloven merken als Tesla dat je je helemaal niet druk hoeft te maken over een beetje vochtigheid. De modellen van Tesla kunnen door metersdiep water knallen zonder enige problemen. In geval van nood kunnen ze zelfs drijven.

Model Y don't you start?

In theorie moet een fikse regenbui dus geen probleem zijn voor bijvoorbeeld een Model Y. Het exemplaar van een Schots stel had echter andere ideeën. Tegenover Edinburgh Live verklaarden Johnny Bacigalupo en Rob Hussey dat hun EV er na een ritje naar het lokale winkelcentrum er de brui aan gaf.

De wagen had namelijk geen zin om te starten voor de terugweg. Tesla's afsleepdienst deed er vijf uur over om de Model Y op te pikken. Sindsdien hebben de mannen hun bolide niet meer gezien.

Code geel

Tesla liet lange tijd niets van zich horen, waardoor het stel genoodzaakt was achter het bedrijf aan te bellen. Na meerdere moeilijke telefoontjes kwam er bij een manager eindelijk het hoge woord uit: de accu had waterschade opgelopen.

Als klap op de vuurpijl viel de schade volgens de dealer niet onder de 8 jaar lange garantieperiode. Het was namelijk aan Johnny en Rob te wijten dat er water in het accupakket gekomen was. Zij waren namelijk gaan rijden terwijl er in sommige delen van het land een code geel weeralarm afgekondigd was.

De schade van 17.3474 pond (20.028 euro) was dus voor eigen rekening.

Regenschade in Schotland

Johnny en Rob konden hun oren uiteraard niet geloven. De regen de schuld geven van waterschade is op zichzelf al bizar, maar al helemaal in Schotland. Het weer was op dat moment namelijk niet schrikbaren slecht volgens Schotse standaarden. Toch bleef Tesla erbij dat het weer de oorzaak was van de ondergelopen accu. Dat zou bovendien bij Range Rovers en Mercedessen net zo goed kunnen gebeuren.

Het stel is echter niet tevreden met de uitleg van Tesla. De rekening is dan ook nog niet betaald. De zaak krijgt ongetwijfeld nog een staartje. Tesla-rijders zijn in ieder geval gewaarschuwd: is er een weeralarm, laat je dikke EV dan maar gewoon thuis.

Elektrisch
  • NL Beeld / Proshots, NL Beeld / Action Press