VIDEO: Amerikaanse agent rijdt per ongeluk collega aan

Een fanatieke LAPD-agent dacht effectief een crimineel uitgeschakeld te hebben. Helaas mikte hij juist op een collega...

VIDEO: Amerikaanse agent rijdt per ongeluk collega aan

Er gaat in de States schijnbaar geen moment voorbij zonder uitgebreide politieachtervolging. Met name in en om Los Angeles hebben de plaatselijke hermandad en tv-crews het maar wat druk met vluchtende criminelen. De achtervolgingen kunnen soms uren duren, maar eindigen altijd op dezelfde manier: de verdachte sprint uit zijn auto en wordt in de kraag gevat door een horde boze traffic cops.

Foutje, bedankt

Recent vond een LAPD-agent het echter toch moeilijk om zich aan het bovengenoemde script te houden. Tegen het einde van de jacht op de bestuurder van een gestolen voertuig raasde hij richting de plek waar de verdachte de wagen verlaten had.

Daarbij passeerde hij een andere patrouillewagen, waarvandaan een man in donkere kleding gerend kwam. Kennelijk nam onze agent aan dat dit de autodief was. Helaas ging het echter om de collega van wie de geparkeerde cruiser was.

Uitvoerig onderzoek

De geraakte agent werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de LAPD is echter niet duidelijk hoe de beste man aan zijn verwondingen gekomen is. Hardop toegeven dat het de domme fout van een andere agent was is immers ook niet bepaald positieve PR.

Het politiekorps gaat wel een onderzoek instellen naar de precieze toedracht. We hebben zo'n vermoeden dat ze daar niet lang over zullen hoeven te doen.

Cargasm
  • NL Beeld / Abaca Press, NL Beeld / Instar