Hoonigan komt met allerlaatste Ken Block Gymkhana-video

Hoonigan heeft de trailer voor de laatste Gymkhana-video van stuntlegende Ken Block naar buiten gebracht. In Eletrickhana Two maakt de veel te vroeg overleden Amerikaan Mexico City onveilig met zijn Hoonitron.

Hoonigan komt met allerlaatste Ken Block Gymkhana-video

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de autowereld een ware legende verloor. Op 2 januari verloor internetster, rallyrijder en schoenenhandelaar Ken Block op 55-jarige leeftijd zijn leven bij een tragisch sneeuwscooterongeluk.

Na vele eerbetonen door onder andere partners Audi en Ford, het World Rally Championship en zelfs de game Cyberpunk 2077 krijgt Ken komende maand alsnog de kans om zelf in stijl afscheid te nemen. Voor zijn dood had de Amerikaan namelijk nog een laatste video opgenomen in de befaamde Gymkhana-serie.

Block bij de 2011 Gymkhana World Tour op Calder Park, Australië.

Electrikhana

De reguliere serie werd in 2020 overgenomen door vriend en collega Travis Pastrana, terwijl Block met nieuwe partner Audi een volledig elektrische afsplitsing lanceerde. Met de speciaal voor hem gebouwde Audi S1 Hoonitron ging hij vorig jaar Las Vegas te lijf in Ken Block's Electrikhana.

Het avontuur in de gokstad blijkt echter niet de laatste te zijn. Block's racedivisie Hoonigan heeft recent namelijk de trailer voor Electrikhana TWO naar buiten gebracht.

De allerlaatste

De allerlaatste stuntvideo van Ken Block draait wederom om de 680 pk sterke Hoonitron. De Audi werd voor het tweede deel van Electrikhana losgelaten op Mexico-Stad. Zoals we van hem gewend waren haalt Block de meest bizarre drifts, jumps en donuts uit met de super-EV.

Ken is helaas niet meer onder ons om die trucjes nog eens te herhalen, maar zijn nalatenschap leeft voort in Hoonigan, DC Shoes en zijn familie. Block's vrouw Lucy reed dit jaar mee in het American Rally Association kampioenschap met Ken's vaste navigator Alex Gelsomino. Dochter Lia houdt zich ondertussen bezig met het realiseren van zijn laatste project: de 1400 pk sterke HooniPigasus Pikes Peak racer.

Nieuws
  • Hoonigan, NL Beeld / Wenn