WRC haalt Ken Block's racenummer uit roulatie

#43 staat dit jaar niet langer op de lijst bij het WRC. Uit respect voor veel te vroeg overleden autolegende Ken Block is het nummer uit roulatie gehaald.

WRC haalt Ken Block's racenummer uit roulatie

Ken Block kennen de meest mensen van zijn populaire Gymkhana-stuntvideos en zijn optredens bij Top Gear, maar zijn echte passie lag in de rallysport. Block begon zijn carriere in 2005 in het Rally America kampioenschap met Subaru.

In 2007 maakte hij zijn WRC debuut met een Group N WRX STI bij de Rally van Mexico, waar hij als 28ste overall en zestiende in de N4-klasse over de streep kwam. Block zou uiteindelijk 25 starts maken in de topklasse van de rallysport, met een beste finish van zevende in de Rally van Mexico van 2013. Gedurende zijn carriere gebruikt Ken altijd hetzelfde nummer: 43. In zijn vele Rallycross-escapades was dat niet anders.

Ken Block / Alex Gelsomino, Rally Mexico 2013.

Echte legende

Uit respect voor het deze week door een sneeuwmobiel-ongeluk om het leven gekomen icoon heeft de FIA zijn racenummer teruggetrokken. President Mohammed Ben Sulayem noemde hoopt dat het 'kleine' gebaar de familie van de Amerikaan iets zal helpen bij het verwerken van zijn verlies. De bijdrage van de 'echte legende' kan volgens de Emirati bovendien niet uitgevlakt worden:

"Gezien de enorme bijdrage die onze goede vriend Ken Block maakte aan de motorsport en het feit dat hij wereldwijd door mensen zo hoog aangeschreven werd is het heel toepasselijk dat zijn nummer 43 teruggetrokken wordt voor het seizoen van 2023."

"Het is een klein gebaar, maar we hopen dat het wat steun zal zijn voor zijn familie en vrienden gedurende deze tijd. Ken was een echte legende en de herinnering aan deze echte legende zal altijd bij ons blijven."

Autosport
  • BrunoPress, WIkimedia Commons