Ken Block terug in de rallysport met nieuwe Subaru

De schoenenverkoper en stuntpiloot gaat met Subaru weer serieus doen.

Ken Block terug in de rallysport met nieuwe Subaru

We kennen Ken Block natuurlijk vooral van zijn lollige Gymkhana video's, maar de inmiddels 53-jarige Hoonigan begon ooit als een serieuze autosporter. In 2005 begon hij met het Vermont SportsCar team zijn carriere met een Group N-specificatie Subaru Impreza WRX STI. Samen met DC-collega Travis Pastrana werd hij de jaren daarop het gezicht van Subaru in de Amerikaanse rallysport.

Ford

In 2010 tekende Block een deal met Ford en begon hij aan kortstondige campagne in het WRC. Op aandringen van Ford bouwde Ken een flink wagenpark op met allerlei aparte rally en drift-modellen van de Amerikaanse autobouwer. Recent werd het partnerschap echter beëindigd en ging het merendeel van de collectie in de verkoop.

Terugkeer

Zestien jaar na zijn debuut keert Block terug met de Japanse fabrikant die zijn carriere mogelijk maakte. Met een splinternieuwe WRX STI onder de kont zal hij deel gaan nemen aan zes van de overgebleven zeven rondes van het American Rally Association Championship. Wederom zal hij teamgenoot worden van oude vriend Travis Pastrana en voormalig mountain biker Brandon Semenuk.

Autosport
  • Ken Block
  • Ken Block