Ken Block's vliegende Impreza kan van jou zijn

De recordzettende Subaru Impreza WRX STI van Ken Block gaat onder de hamer. De Group N racer moet ruimte maken voor nieuwe projecten.

Ken Block's vliegende Impreza kan van jou zijn

Onze favoriete schoenenverkoper heeft weer eens een uitverkoop. Na zijn rallycross Focus heeft Ken Block zijn oude Subaru te koop gezet. Het gaat om een Group N rallyversie van een Impreza WRX STI uit 2006. In 2007 zette Block met de auto een nieuw record voor de langste rally jump.

Licht gebruikt

De auto wordt aangeboden op de splinternieuwe veilingsite Wall Street Motorsport. De sit gaat pas op 22 februari live, maar heeft alvast een ludieke advertentie aangemaakt. "Gently driven, used sparingly, mostly on Sundays to get to church" luidt de beschrijving.

Opruiming

De Impreza is onderdeel van een opruimingsactie van Block, aangezien hij meer ruimte nodig heeft voor andere projecten. De rallyrijder verbrak onlangs zijn banden met Ford, waardoor hij de vrijheid heeft om aan allerlei nieuwe Hoonigan-voertuigen te denken. Tegenover Top Gear gaf Ken tekst en uitleg: “The car’s been locked away in a secret storage bunker for years. I need to make room in the bunker for new projects, so I’m having a spring clean and putting it up for sale."

De sprong

De Impreza werd door Block gebruikt in het Rally America kampioenschap en heeft verschillende overwinningen op zijn naam staan. Het meest bekend werd de Subaru echter door een stunt die Ken uitvoerde voor het Discovery Channel programma Stunt Junkies.

Met behulp van een motorcross-schans sprong de Impreza uiteindelijk een afstand 171 feet. Dat is omgerekend zo'n 52 meter. Ken heeft goede herinneringen aan de auto: "It’s a pretty special car though, with some record-breaking history. It’s the Group N-spec Subaru Impreza WRX STi which I raced in Rally America, winning a few times. But it’s famous for jumping 171 feet on a dirt bike track! I mean… that jump was sketchy.”

Goed doel

De recordzettende Subaru Impreza gaat vlak na de lancering van Wall Street Motorsports onder de virtuele hamer. De opbrengst zal in zijn volledigheid gedoneerd worden aan de Make-A-Wish Foundation, een organisatie die de wensen van kinderen met een terminale aandoening in vervulling laat gaan. Toch lief van Ken.

Cargasm
  • Wall Street Motorsport
  • Martin Stratil