De Grand Prix van Las Vegas was vanaf de aankondiging al controversieel. Het idee van een race over The Strip voelde voor de fans als niets meer dan een cynische graaioefening naar publiciteit en geld. Het racen is kennelijk bijzaak.
Nu het raceweekend steeds dichterbij komt begint ook de lokale bevolking zich steeds meer aan het evenement te ergeren. Maffiapraktijken richting bedrijven, het afsluiten van wegen, het blokkeren van het zicht op publieke plekken, hogere taxitarieven en een ook voor inwoners verplichte toeristenbelasting stoten de inwoners van de gokstad flink tegen de borst.
Horecastaking
Tegenstanders van de Grand Prix krijgen mogelijk hulp uit een onverwachte hoek. Horecavakbond Culinary and Bartenders Union heeft er namelijk voor gekozen een grootschalige staking te houden in de aanloop naar de race.
Zo'n 35.000 leden zullen vanaf komende vrijdag het werk neerleggen als er geen nieuwe deals gesloten kunnen worden met hotelbedrijven MGM Resorts en Wynn Resorts. De vakbond is niet tevreden met het huidige aanbod van de hotels, en werk al sinds 15 september onder een verlopen contract, zo meldt de NPR.
Te laat
De Culinary and Bartenders Union heeft onlangs een voorzichtige deal weten te sluiten met Caesar's Entertainment, een derde hotelgigant, maar de overige twee hebben nog niets van zich laten horen. De dreiging die de stakingsactie voor de Grand Prix vormt is dus onverminderd.
Naar verluidt zal de impact echter minder zijn dan gevreesd. De bouw van veel van de faciliteiten om het circuit heen loopt namelijk flink achter. Net als drie jaar geleden in Saoedi Arabië heeft het er alle schijn van dat het circuit van Las Vegas onafgemaakt zijn debuut zal maken.
- Red Bull Content Pool