Wil je meer begrijpen over het laadpaal netwerk en hoe het werkt? 

Elektrische auto’s zijn tegenwoordig in Nederland erg populair. Ze stoten veel minder CO2 in vergelijking met een benzineauto, omdat elektrische auto's worden aangedreven door een elektrische accu. Deze accu moet in de zoveel tijd weer opgeladen worden. Daar zijn laadpalen voor bedacht. In Nederland hebben we momenteel 140.000 publiekelijke laadpalen en wel 5.000 publiekelijke snelladers. Met deze aantallen hebben wij de grootste laad dichtheid van heel Europa. Het is in Nederland dan ook erg eenvoudig om een laadpaal dichtbij te vinden om jouw auto mee op te kunnen laden. 

Wil je meer begrijpen over het laadpaal netwerk en hoe het werkt? 

Laadpaal netwerk 

Door middel van speciale laadpaal apps kun je gemakkelijk door heel Nederland openbare laadpunten vinden om jouw auto mee op te laden. De apps vinden niet alleen laadpalen in Nederland, maar ook laadpunten bij meer dan 300.000 plekken in heel Europa. Hierdoor kun je dus ook makkelijk op vakantie met jouw elektrische auto. De openbare laadinfrastructuur is toegankelijk voor iedereen met een laadpas of smartphone met een daarbij behorende app om de lader te ontgrendelen voor gebruik.

Elektrische auto laadpas

Een laadpas is een betaalmiddel en een sleutel in 1 pasje waarmee je kunt opladen bij openbare laadpalen. De laadpaal kan worden ontgrendeld door het laadpasje en je kunt ook betalen met deze pas. Dit voorkomt een hoop ongemak met losse bonnetjes en verschillende transacties bij laadstations, maar zorgt voor een overzichtelijke factuur die achteraf 1 keer per maand betaald wordt. Een elektrische laadpas kun je aanschaffen bij diverse bedrijven die daar gespecialiseerd in zijn. Bestel een elektrische auto laadpas bij een bedrijf dat voldoet aan jouw behoeften.

Welke laadpas past bij mij?

Je kunt een gratis laadpas kiezen met of zonder abonnement. Om de keuze te maken welke van de twee laadpassen jij het beste kunt aanschaffen, kun je bedenken waarvoor je jouw elektrische auto gebruikt. Als ondernemer die een elektrische auto heeft, kun je jezelf een goede vraag stellen: Ben je veel op pad met je elektrische auto en laad je deze regelmatig op bij laadpunten waar je een elektrische laadpas voor nodig hebt? Of werk je juist geregeld thuis en heb je zelfs een eigen laadpaal bij jouw woning staan? Om te bepalen welke laadpas voldoet aan jouw behoeften en eisen kun je kijken naar de volgende opties die bij de verschillende laadpassen zitten.

Laadpas zonder abonnement

Bij een laadpas zonder abonnement betaal je per sessie dat je je auto oplaadt. Zodra je begint met laden, betaal je een vast transactie bedrag elke keer dat je sessie start. De kosten van het laden zelf en de parkeerkosten zitten niet inbegrepen bij deze vaste transactiekosten, maar die betaal je achteraf in het maandelijkse overzicht wat je krijgt door je laadpas te gebruiken. Deze optie is een ideale optie voor mensen die grotendeels thuiswerken en hun elektrische auto weinig gebruiken en dus ook niet vaak hoeven te laden.

Laadpas met abonnement

De andere optie voor een laadpas is een laadpas met een abonnement. Bij aanschaf van een laadpas met een abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag om onbeperkt gebruik te kunnen maken van meer dan 300.000 publiekelijke laadpalen. Bij deze optie betaal je dus nog geen extra transactie kosten per laadsessie. Ook deze optie staat los van de hoeveelheid kWh die je laadt en de parkeerkosten.

Deze optie is geschikt voor personen die juist veel op pad zijn met hun elektrische auto en deze ook regelmatig weer moeten opladen. Je bespaart veel doordat je niet per sessie de transactiekosten hoeft te betalen. Een gratis laadpas kiezen en welk abonnement past bij jouw behoeftes kun je eenvoudig bij diverse bedrijven online aanschaffen.

Elektrisch
  • NL Beeld / Regiofotografie