Wolff haalt Abu Dhabi 2021 wéér naar voren: 'Nu hebben we een echte wedstrijdleider'

lak na de Grand Prix van Las Vegas begon Toto meteen over Abu Dhabi. De Oostenrijker kreeg meteen flashbacks naar de race van twee jaar geleden en besloot opnieuw uit te halen.

Wolff haalt Abu Dhabi 2021 wéér naar voren: 'Nu hebben we een echte wedstrijdleider'

Het is op het moment van schrijven 708 dagen sinds Max Verstappen zijn eerste wereldtitel pakte. Inmiddels zijn we 43 Grand Prix, 35 overwinningen en twee titels voor Max verder, maar het spook van Abu Dhabi '21 waart in bepaalde kringen nog altijd rond. Er zijn zelfs complete YouTube-kanalen aan gewijd die nog altijd dagelijks uploaden.

Bij het team van Mercedes is die obsessie uiteraard niet anders. Het circuit van Las Vegas was nog maar net koud voordat opperhoofd Toto Wolff de beruchte race weer naar voren haalde.

Echte wedstrijdleider

Wolff werd gevraagd om alvast vooruit te kijken op de seizoensfinale van 2023, wederom in Abu Dhabi. Mercedes gaat het raceweekend in met slechts vier punten voorsprong op Ferrari in het constructeurskampioenschap, waardoor het erom zal spannen wie de tweede plek zal kunnen bemachtigen. Toto weet in ieder geval zeker dat het dit keer wel eerlijk zal verlopen, in tegenstelling tot twee jaar geleden. Dit keer is er immers een echte wedstrijdleider:

"Ik denk dat we daar zo goed als gelijk op punten heengaan. Met een echte wedstrijdleider, dus dat zal goed moeten komen. Laten we dan racen. Het komt allemaal op het laatste weekend aan. [Ferrari] zijn heel snel en hebben goed werk geleverd.

Niet vrolijk van

Ondanks de afwezigheid van zijn aartsvijand heeft Toto niet bepaald zin in de laatste race van het seizoen. De strijd om P2 doet hem verder niet zoveel, ondanks het feit dat er miljoenen mee gemoeid gaan. Voor Wolff telt alleen de absolute winst, iets wat de laatste seizoenen ver weg bleef:

"Ik denk dat we op hetzelfde niveau hadden kunnen zijn vandaag. Maar het resultaat toont iets anders. Om eerlijk te zijn is het goed om P2 te hebben als een positief punt om het seizoen met te eindigen, maar P2, P3 voor mij is daar een beetje....ik word er niet bepaald vrolijk van."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, NL Beeld / PA Images