Carlos Sainz vindt de muur in Abu Dhabi (video)

Het laatste weekend van het jaar is bijzonder slecht begonnen voor Carlos. Tijdens de tweede vrije training spinde de Spanjaard op hoge snelheid de muur in.

Carlos Sainz vindt de muur in Abu Dhabi (video)

Carlos Sainz heeft blijkbaar een pechduiveltje op zijn schouder zitten. Na het drama van Las Vegas is hij een week later in Abu Dhabi opnieuw de pineut.

Tijdens de tweede vrije training raakte hij in de vuile lucht de staart van zijn Ferrari kwijt in de snelle bocht 2-3 combinatie. De Spanjaard maakte hard contact met de muur, maar bleef gelukkig ongedeerd.

Nog een penalty?

De crash is op dit moment het laatste wat Sainz kan gebruiken. Door het putdeksel-incident in Las Vegas zit hij immers al over de limiet wat betreft het maximale aantal motoren, versnellingsbakken en andere onderdelen. De vervanging van bij de crash beschadigde onderdelen zou daarom automatisch een penalty opleveren.

Miljoenencrash

Het raceweekend in Abu Dhabi is cruciaal voor Ferrari. Het team heeft op dit moment slechts vier punten achterstand op Mercedes in de strijd om de tweede plek in het constructeurskampioenschap. Afhankelijk van de schade zou de schuiver van Sainz dus wel eens tientallen miljoenen gekost kunnen hebben.

Formule 1
  • Formula 1