Coulthard zet vraagtekens bij achtste titel Hamilton: 'Hij is niet op zijn best' 

DC ziet de voor Hamilton zo cruciale achtste titel niet snel komen. Volgens de Schotse veteraan zijn de prestaties van Sir Lewis de laatste twee jaar ondermaats.

Coulthard zet vraagtekens bij achtste titel Hamilton: 'Hij is niet op zijn best' 

Sinds de seizoensfinale van 2021 draait de carrière van Sir Lewis Hamilton eigenlijk om maar één ding: wraak. Samen met Mercedes-opperhoofd Toto Wolff is Hamilton erop gebrand het 'onrecht' van Abu Dhabi 2021 ongedaan te maken door een recordbrekende achtste titel te verzilveren.

Volgens Sky Sports zou Lewis zich zelfs gericht hebben op negen titels. Vanwege de overstap naar de ground effect regels en de missers van Mercedes is het er echter niet van gekomen.

Lewis-magie?

Volgens 13-voudig Grand Prix-winnaar David Coulthard zijn de ontwerpfouten van Mercedes niet de enige reden voor het mislopen van de titel. De Schot zet daarnaast vraagtekens bij de vorm van de gevierde zevenvoudig wereldkampioen:

"Dit is niet Lewis op zijn best. Dit is Lewis in een zeer frustrerende, twee jaar lange staat van ondermaats presteren. Als hij weer een winnende auto krijgt, zal het heel interessant zijn of hij de oude Lewis-magie terug zal kunnen vinden."

Sterke twijfel

DC is niet de enige die twijfelt aan de recente vorm van Hamilton. Dat doet de gedoodverfde Mercedes-kopman namelijk zelf ook. Vanwege de wisselvalligheid en onvoorspelbaarheid van de 2023-auto wist Sir Lewis even niet meer waar hij het moest zoeken:

"Uiteindelijk, als je moeilijke seizoenen zoals dit hebt, zullen er altijd momenten zijn waarbij je denkt 'Ligt het aan mij, of ligt het aan de auto?'. Heb je het nog steeds? Is het verdwenen?"

"Want als je dat mist, weet je, wanneer de magie er is, wanneer alles bij elkaar komt, de auto en jij, en die vonk, het is buitengewoon. En dat is waar je naar op zoek bent."

Mercedes heeft beloofd de auto voor 2024 compleet anders in te richten, waardoor Hamilton een kans heeft op een revanche. Lukt het met de W15 niet, dan zal de 38-jarige Brit waarschijnlijk naar zijn felbegeerde achtste en negende titel mogen fluiten.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press